KATALONCI ŠOKIRANI! Tomić: U finalu nam se dogodilo najgore! Pešić: Razočarani smo i jako tužni!
Foto: Starsport©

ode titula

KATALONCI ŠOKIRANI! Tomić: U finalu nam se dogodilo najgore! Pešić: Razočarani smo i jako tužni!

Košarka -

Kapiten košarkaša Barselone Ante Tomić rekao je da su saigrači i on teško podneli poraz od Baskonije u finalu španskog prvenstva.

Košarkaši Baskonije su novi šampioni Španije, pošto su sinoć pobedili Barselonu sa 69:67 u finalu završnog turnira u Valensiji.

"Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo šta da se dogodi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u poslednjim sekundama. Bio je to težak udarac", izjavio je Tomić, prenosi Hina.

Porazom od Baskonije nastavio se Barselonin post u španskom prvenstvu u kojem je poslednji put slavila 2014. godine.

"Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspešni u napadu. Postignutih svega 67 koševa dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobedi i tituli. Nama ostaje samo to drugo mesto", dodao je Tomić.

Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika posebno nakon dovođenja Nikole Mirotića iz NBA lige, ali Katalonci su ostali bez ijednog trofeja. U španskom Superkupu ih je pobedio Real Madrid, u Kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valensija, dok je Evroliga otkazana zbog pandemije korona virusa.

"Razočarani smo i jako tužni", rekao je trener Barselone Svetislav Pešić.

"Znamo da možemo da igramo bolje i siguran sam da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule", dodao je.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track