MAJKA VLADIMIRA ŠTIMCA PRIZNALA: Teško podnosim UVREDE na njegov račun tokom DERBIJA!
Foto: Starsport©

iskrena

MAJKA VLADIMIRA ŠTIMCA PRIZNALA: Teško podnosim UVREDE na njegov račun tokom DERBIJA!

Košarka -

O odrastanju Vladimira Štimca lepim i onim manje lepim detaljima karijere svog sina govorila je njegova majka Olivera u novoj epizodi serijala emisija “Majke šampioni” .

Sa mnogo emocija govorila je o odlasku svog sina sa tek navršenih 18 godina u Litvaniju. Pre nego što je odlučio da igra pod košem bude njegov životni poziv, trenirao je neke druge sportove.

"Otac ga je vodio na plivanje a jedno vreme trenirao je i fudbal. Kada je imao deset godina to se iskristalisalo i Vladimir se opredelio za košarku. Nije voleo mnogo da uči ali je uvek bio vrlo disciplinovan", rekla je Olivera Štimac. Izuzetno teško je podnela odlazak sina od kuće.

"U avgustu je napunio 18 godina a već u septembru otišao je na Baltik, odnosno Žalgiris koji je lep ali i vrlo depresivan. Kao roditelj nisam mogla da dozvolim sebi da bude sebična i da ga ne pustim da pokuša da napravi nešto veliko. Kao majka nikada nisam razmišljala sve dok nije otišao u Litvaniju da će košarka biti njegov profesionalni poziv." Nije uvek sve bajkovito kao što izgleda na prvi pogled. Vladimirova majka i dan danas žali i pita se da li je njen sin ostao uskraćen za nešto u periodu mladosti jer je zbog karijere ostao uskraćen za mnoga zadovoljstva koja taj period života nosi sa sobom.

"Tokom karijere sarađivao je sa našim vrhunskim trenerima, Dudom Ivkovićem, Željkom Obradovićem, Svetislavom Pešićem i svi oni imaju velike zasluge za njegov uspeh i karijeru." Momenti najvećeg ponosa su trenuci u kojima svog sina gleda u dresu sa nacionalnim grbom.

"Najemotivnije svakako doživljavam trenutke kada kao reprezentativac Srbije izađe na postolje, uzdignute glave i kada čujemo našu himnu."

foto: Dado Đilas

Međutim, medalja uvek ima dve strane.

"Nikada mi nije prijatno kada čujem negativne komentare na njegov račun. Sa tim se baš teško nosim. Tokom derbi utakmica dok je igrao za Zvezdu čujem skandiranja i uvrede i tad mi bude baš teško. Vladimir mi uvek govori da je to u njegovom poslu normalno i da publika ima pravo da komentariše", iskreno je pričala Olivera Štimac u emisiji "Majke šampioni"

Kada mečeve svog sina gleda putem televizije uživa u komentarima Slobodana Šarenca.

Još dodaje da je Vlada sve uradio na vreme. Najveća podrška su mu supruga Aleksandra sa kojom ima sina Vukana i ćerku Taru.

Kurir sport / Arena sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track