ZA OVOG KOŠARKAŠA NIKO NIJE ČUO, A SAMO JE DŽORDAN BOGATIJI OD NJEGA! Nije bio superzvezda, a sada ima stotine miliona!
Foto: Printskirin Youtube, Profimedia

OSEĆAJ ZA BIZNIS

ZA OVOG KOŠARKAŠA NIKO NIJE ČUO, A SAMO JE DŽORDAN BOGATIJI OD NJEGA! Nije bio superzvezda, a sada ima stotine miliona!

Košarka -

Da li ste ikada čuli za košarkaša Julisesa Bridžmena? Verujemo da nisu ni mnogi ozbiljni poznavaoci igre između obruča. E, pa verovali ili ne, Bridžmen je drugi najbogatiji bivši igrač najjače košarkaške lige na svetu i peti najbogatiji bivši sportista na planeti!

Bogatstvo nekadašnjeg asa NBA lige je veće od 600 miliona evra!

foto: Printskirin Youtube

Bridžmen ima 67 godina, rođen je u Čikagu i u NBA ligi je nastupao 70-ih i 80-ih godina. Bio je poznat pod nadimkom "Džunior Bridžmen". Bio je jako kvalitentan, zahvalan igrač, ali nikada nije bio velika zvezda. Zanimljivo, Lejkersi su ga draftovali, ali su ga odmah prosledili u Milvoki kao deo trejda za Karima Džabara.

Za Bakse je odigrao devet sezona, nije nikada bio superzvezda, ali su povukli njegov dres sa brojem 2. U igru je uglavnom ulazio sa klupe. Dve sezone je odigrao u Los Anđeles Klipersima, a 1987. je odlučio da se penzioniše.

foto: Printskirin Youtube

Iako je njegova najveća zarada za sezonu bila 350.000 dolara, Bridžmen je uspeo da postane milioner. Pored košarke, imao je strašan dar i za biznis. Pred kraj karijere počeo je da razmišlja "šta dalje". Odlučio je da otvori restoran brze hrane "Wendy's". Nekoliko godina je radio u kuhinji dok je trajala pauza između sezona, kako bi što bolje shvatio posao. Danas za njega radi 11.000 ljudi. Postepeno je razvijao biznis i danas je vlasnik 161 "Wendy's" restorana širom Sjedinjenih Američkih Država. Poseduje i veliki broj drugih restorana, među kojima je i 118 Chilli's restorana, a 2017. godine je postao direktor kompanije koja puni "Coca-Colu" u flaše.

Bridžmen danas ima više od 600 miliona dolara i samo je Majkl Džordan sa 2,1 milijardom bogatiji košarkaš od njega!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track