NAJBOLJI BASKET OKRŠAJI NA JEDNOM MESTU: Nešto lepo i u ovo teško vreme... FOTO
Foto: Biljana Roganović

prokuplje

NAJBOLJI BASKET OKRŠAJI NA JEDNOM MESTU: Nešto lepo i u ovo teško vreme... FOTO

Košarka -

PROKUPLJE – Već danima čitavo Prokuplje priča kako se u naselju Garić svake noći dešavaju najbolji basket okršaji i oni traju od 19 časova do 23 sata. Reč je o terenu za košarku koji je napravljen u Spomen parku posvećenom „Gvozdenom puku“ kod železničke stanice. Od skoro svi ljubitelji košarke dolaze ovde da se rekreiraju i odmere snage.

-Koš je postojao i ranije dok nije sagrađen spomen park, ali smo ga koristili samo mi iz naselja. Sada se situacija promenila. Dolazi čitav grad jer je ovo postao faktički jedini teren koji se može koristiti. Onaj u gimnazijskom dvorištu ne može da se koristi jer se renovira zgrada, u košarkaškom je obično zatvoren i zato su se ovd eprebacili svi basket okršaji. Obično bude po pet, do šest ekipa a igrači s enasumično biraju- kazao nam je Miloš Nasković iz prokupačkog naselja Garić.

foto: Biljana Roganović

Za njega je ovo prilika da se rekreiraju, druže i da veče provedu u što boljoj atmosferi.

Koš svi ljubomorno čuvaju, sami menjaju mreću na njemu kada se pokida i sve se nekako rešava na dobrovoljnoj bazi, bez nervoze i tenzije, jer je reč o rekreativcima koji se trude da uživaju u ovom sportu.

Da je teren postao kultno mesto ljubitelja košarke potvrđuje i Darko Maksimović iz prokupačkog naselja Stražavački Potok koje je na drugom kraju grada.

-Barem tri puta nedeljno dođem da igram basket. Ovo je jedan od retkih terena u gradu i ono što je najbolje je da smo svi opušteni, slobodniji, a košarka nam je rekreacija- kazao je Maksimović.

foto: Biljana Roganović

Ipak, sve je nekako krenulo od Luke Đurovića, kažu igrači koje smo zatekli na terenu koji je i počeo da organizuje večernje basket turnire. Ono što je najbolje je da takmičarskog duha ne manjka, ali nagrada nema, odnosno svi igraju iz ljubavi prema ovom sportu.

Od skoro su postavljene mreže koje je lokalna samouprava donirala za fudbalske golove, pa će možda ljubitelji fudbala da budu konkurencija po brojnosti, ali to će tek vreme pokazati, odnosno uskoro ćemo saznati je li Prokuplje grad košarke, ili fudbala!

B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track