IZ SOKOBANJE SE VIDI EVROPA Stefan Birčević za Kurir: Punim baterije u banji i srećan sam zbog Šćepanovića!
Foto: Slobodan Đurić

U SUSRET NOVOJ SEZONI

IZ SOKOBANJE SE VIDI EVROPA Stefan Birčević za Kurir: Punim baterije u banji i srećan sam zbog Šćepanovića!

Košarka -

Gde je Birča, tu su povede! Tako je s reprezentacijom Srbije, tako je i s Partizanom. A kako bi bilo drugačije kad Stefan Birčević iz godine u godinu pruža sve bolje partije!

Košarkaškog asa sreli smo u Sokobanji, gde sa porodicom provodi slobodno vreme.

"Već mesec dana sam stalno s porodicom. Supruga i sin su sa mnom bilo gde da se ide. Odlučio sam se ove godine za odmor u Srbiji, pa posećujem banje i tako punim baterije. Ja sam seoski tip, iz okoline Lazarevca i odgovaraju mi mesta van velikih gradova. Volim banje, a Sokobanja je predivna", istakao je Birčević.

Stefan je početkom juna bio promoter Sportskih igara mladih baš u Sokobanji.

"Baš sam se oduševio kada sam uživo video kako sve to izgleda. Od spektakularnog otvaranja, sa animatorima i konfetama, što deca pamte. I onda takmičenja, gde dolaze klinci iz raznih gradova. I svaka čast organizatorima, koji su omogućili deci da im sve bude potpuno besplatno. I pri tom se deca upoznaju, druže a već godinama najbolji se okupljaju i na moru na letovanju. Fantastično", naglasio je sjajni košarkaš od kojeg su klinci uzimali autograme i tražili selfi.

foto: Slobodan Đurić

Naravno, Birčević tokom odmora uveliko razmišlja i o novoj košarkaškoj sezoni, uz žal što se prošla okončala bez plasmana.

"Da nije bilo prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa, siguran sam da bi osvojili i regionalnu ligu i evropsko takmičenje. Odlično smo se igrali i svakog u Evropi smo mogli da pobedimo. Idemo dalje, viša sila je dovela do toga da ne osvojimo pehare. Imamo odličnog predsednika i Upravu, i sada ekstra ambicioznog trenera Vladu Šćepanovića i zato bih voleo da budem u pobedničkom timu Partizana i da uz huk grobara osvojimo evro pehar", zaključio je reprezentativac Partizana u mini intervjuu za Kurir.

Inače, u Sokobanji ovih dana boravi veliki broj vrhunskih sportista i istinskih šampiona. Stefan Birčević je samo jedan od njih. A tu su i Vanja i Nikola Grbić i još mnogi. Najavljen je i dolazak mnogih sportskih ekipa, jer kako nas je obavestio Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina, Sokobanja je odlično mesto za pripreme vrhunskih sportista, pošto se nalazi između planina Ozren i Rtanj. A i uslovi su zaista evropski, pa ne čudi što se veliki broj mališana odazvao odbojkaškom kampu koji vode Vanja i Nikola Grbić.

(G. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track