TUGA! Užasna tragedija za srpski basket! Preminuo bivši reprezentativac Srbije u 35. godini!
Foto: KK Rivers

muk

TUGA! Užasna tragedija za srpski basket! Preminuo bivši reprezentativac Srbije u 35. godini!

Košarka -

Darko Damnjanović, igrač koji je ostavio veliki trag u basketu 3x3, preminuo je u 35. godini.

Basket 3x3 doživeo je veliki udarac odlaskom igrača koji je igrao za reprezentaciju Srbije, nastupao u inostranstvu, učestvovao na velikom broju turnira i bio dobro poznata ličnost na basketaškim terenima, ne samo širom Srbije već i širom sveta.

Darko se osim basketa u poslednje vreme bavio profesionalno košarkom dok je nosio dres KK Riversa. Upravo ovaj klub emotivnom porukom na Tviteru oprostio se od svog igrača.

Damnjanović je bio jedan od onih koji su najviše doprineli razvoju srpskog basketa.

Ovu vest je potvrdio i Sport klub na početku prenosa turnira u Debrecinu.

"Ovaj prenos ćemo započeti na nešto drugačiji način nego inače zato što to zahteva situacija koja je jedna od onih kada je život ipak ispred sporta. Doživeo je veliki udarac 3X3 svet u Srbiji i šire zato što je tragično i iznenada preminuo Darko Damnjanović bivši reprezentativac i basketaš koji je ostavio neverovatna trag u prethodne dve decenije. Osvojio je veliki broj turnira u različitim kategorija, u crno je zavijen basket svet. Igrao sam sa njim i poslednji turnir koji smo odigrali u Smederevu bio je memorijalni, sada će neki turnir nažalost biti memorijalni njemu u čast. Darko počivaj u miru i neka ti je laka zemlja", rekao je komentator Sport kluba.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track