SIN LEGENDARNOG DEJVIDA ROBINSONA POTPISAO ZA MORNAR: Naslednik čuvenog Adrmirala stigao u Bar (FOTO)
Foto: AP Eric Gay

POJAČANJE

SIN LEGENDARNOG DEJVIDA ROBINSONA POTPISAO ZA MORNAR: Naslednik čuvenog Adrmirala stigao u Bar (FOTO)

Košarka -

Košarkaški klub Mornar saopštio je da je Džastin Robinson, sin legendarnog Dejvida Robinsona, novi igrač tog kluba.

"Džastin Robinson (24g, 202cm), koji je minule tri godine nosio dres Djuk univerziteta novi je član Mornara. Džastin je, inače, sin legendarnog Dejvida Robinsona, nekada prvog pika na NBA draftu i zvezde San Antonija tokom 90-ih godina", objavio je Mornar na društvenim mrežama.

Kako podsećaju Vijesti, čuveni "Admiral" je čitavu karijeru proveo u San Antoniju, osvojio dve titule, bio MVP NBA lige 1995. godine i sa Timom Dankanom bio član verovatno najboljeg centarskog tandema u istoriji košarke.

Godinu nakon što je postao MVP, dobio je sina Džastina, koji je 2015. dobio poziv čuvenog trenera Majka Kšiževskog da studira na Univerzitetu Djuk.

Kao član "plavih đavola" je imao epizodnu ulogu, jer je za četiri godine odigrao svega 55 utakmica i prosečno beležio 1,6 poena, a u poslednjoj sezoni 2,8.

Najbolje mečeve je odigrao na kraju boravka na Djuku, jer je protiv NC Stejta i Severne Karoline stigao do trećeg i četvrtog dvocifrenog učinka u dresu tog tima.

Kako navode Vijesti, Robinson verovatno na početku neće imati značajnu ulogu ni u Mornaru, pa je moguće da bude pozajmljen nekom crnogorskom klubu.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track