PROGLAŠEN MVP NBA LIGE: Jokić bio u najužem izboru, Adetokumbu priznanje!
Foto: AP

glasovi

PROGLAŠEN MVP NBA LIGE: Jokić bio u najužem izboru, Adetokumbu priznanje!

Košarka -

Janis Adetokumbo krilo Milvoki Baksa drugi put u nizu proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige, ali je glasove za ovo priznanje dobio i Nikola Jokić.

U velikoj anketi američkih stručnjaka, njih 101 opredeljivalo se za najboljeg u sezoni na izmaku.

U obzir su ulazile samo igre pre plej-ofa, pa je Jokić, koji je naročito u doigravanju sa Jutom i Klipersima bio impresivan, ostao prilično iza glavnih konkurenata za MVP priznanje.

Svaki učesnik ankete davao je glasove za petoricu igrača po sopstvenom izboru, s tim da je košarkaš svrstan na prvo mesto dobijao 10 bodova, drugoplasirani sedam, onaj na trećoj poziciji pet bodova, a preostala dva po tri, odnosno jedan bod.

foto: AP

Za Jokića je glasalo ukupno šest stručnjaka, a po dvojica su ga svrstala na svoja treća, četvrta i peta mesta ovogodišnje MVP trke.

Jokić je tako skupio 18 bodova i završio kao deveti.

Iza Adetokumboa (85 "prvih mesta" i 16 drugih) bili su Lebron Džejms sa 16 svrstavanja na prvo mesto, 84 na drugo i jednim na treće, te Džejms Harden, Luka Dončić, Kavai Lenard, Entoni Dejvis, Kris Pol, Demijan Lilard, Nikola Jokić...

Podsetimo, Janis Adetokumbo je u ligaškom delu sezone prosečno beležio 29,5 poena, 13m6 skokova i 5,6 asistencija. Sa linije penala je pogađao sa 72,2 odsto uspešnosti, iz igre 52,6, od toga sa distance skromnih 28,4 odsto.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track