SUDIJSKI ESPERT: Ovako su Jokić i Denver oštećeni protiv Lejkersa! Dva momenta su MNOGIMA promakla (VIDEO)
Foto: EPA Erik S Lesser

analiza

SUDIJSKI ESPERT: Ovako su Jokić i Denver oštećeni protiv Lejkersa! Dva momenta su MNOGIMA promakla (VIDEO)

Košarka -

Specijalizovani košarkaški Jutjub kanal Bballbreakdown analizirao je suđenje na 4. meču finala Zapada NBA lige, između Denvera i Lejkersa.

Bivši sudija Roni Nan, koji je 19 godina delio pravdu u NBA, a pet godina delegirao, izdvojio je nekoliko momenata u kojima su i Lejkersi oštećeni, ali je generalni utisak da je Denver daleko gore prošao, kao recimo kod faula koji je sviran nad Dejvisom kada je u doskoku nagazio igrača Denvera.

Izdvojio je prvo faul Dvajta Hauarda, koji je u duelu sa daleko nižim Herisom obilato koristio ruke pri 18:12, pa je u samo jednom duelu našao tri momenta kada je mogao da se svira faul u napadu.

Tu je i zakucavanje Lebrona kada je Džejms dobio slobodna bacanja, a Nan smatra da je košarkaš Denvera bio odlično postavljen za iznuđivanje ofanzivnog faula.

Umesto da pri 57:53 Denver dođe do prilike da se približi, Lejkersima je omogućeno da odu na +7. I to je Nan prokomentarisao aludirajući da ipak više nije vreme Pistonsa i Bulsa iz prošlosti kada se ovome gledalo kroz prste.

Tu je i situacija kada je Milsapu sviran ofanzivni faul, iako je fintom šuta izbacio Koldvel Poupa. Teatralan pad igrača Lejkersa je bio dovoljan sudijama da oduzmu loptu Denveru, a Milsap je ušao u problem sa faulovima,

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track