KRALJ I OBRVA SLOMILI ŽILAVI MAJAMI: Tim sa Floride NEMOĆAN pred strašnim naletima Lejkersa (VIDEO)
Foto: AP

NBA

KRALJ I OBRVA SLOMILI ŽILAVI MAJAMI: Tim sa Floride NEMOĆAN pred strašnim naletima Lejkersa (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Majami Hiz sa 124:114 i tako poveli sa 2-0 u finalnoj seriji NBA lige.

Tim iz Los Anđelesa ni u jednom trenutku nije dozvoljavao Majamiju neki veći tračak nade da može do pobede, jer kada god bi možda zamirisalo na povratak Hita, Lejkersi bi imali strašan odgovor.

foto: AP

Lejkersi su do dvocifrene prednosti stigli u drugoj četvrtini i do kraja meča održavali tu razliku, iako je Majami pretio preko sjajnog Batlera. Ali, ekipa Erika Spolstre osetno oslabljena ipak nije mogla više, posebno jer se mnogo promašivalo u šutu za tri poena.

foto: AP

Majami nije koristio neke otvorene šuteve, a takođe su za njih problem predstavljali faulovi u napadu.

Tim sa Floride nije želeo da se preda i nastavio je da pokušava da stigne zaostatak za rivalom. Ipak, Dejvis je ostao nerešiva enigma i u tom periodu je bio na neverovatnim procentima šuta (14/16).

foto: AP

Poslednja četvrtina je protekla manje-više kao i čitav susret. Majami je imao mnogo prilika da priđe Lejkersima bliže rezultatski i "zakuva" situaciju, ali prazan hod od tri i po minuta bez koša (na obe strane), bio je presudan.

Kod pobednika Lebron Džejms je meč završio sa 33 poena i po devet skokova i asistencija, dok je Entoni Dejvis imao 32 poena uz 14 skokova. Na drugoj strani Džejms Batler je vodio Majami sa 25 poena, 12 asistencija i osam skokova.

Treći meč na programu je u noći između nedelje i ponedeljka.

Prvi meč u ABA ligi Partizan igra večeras (21.00) u Hali sportova protiv čačanskog Borca, novajlije u jadranskoj eliti. Veliki su favoriti crno-beli, a kvota da će slaviti s više od 13,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel košarkaša Partizana i Borca.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track