Brajant razmišlja o dolasku u Evropu

Najava

Brajant razmišlja o dolasku u Evropu

Košarka -
Neke od bivših najvećih zvezda NBA lige već su napustile Ameriku. Stefon Marberi sada igra u Kini, a Alen Ajverson je bio u turskom Bešiktašu

Košakaški reprezentativac SAD Kobi Brajant najavio je da bi nakon sledeće sezone mogao da okonča NBA karijeru odnosno da bi sezonu 2013/14. mogao da provede u nekom evropskom klubu. Udruženje igrača NBA lige na kraju sezone počeće pregovore sa čelnicima klubova, a ako oni ne budu bili uspešni postoji mogućnost da dođe do novog "lok-auta" u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

"Nakon okončanja ugovora sa Lejkersima gotovo sigurno ću doći u Evropu. Nadam se da će me zdravlje poslužiti i da ću ispuniti zacrtani plan. U Londonu sam se uverio koliko je visok nivo evropske košarke, rekao je Brajant.

Kobi Brajant sa aktuelnim šampionom lige ima ugovor na još tri godine, koji mu garantuje 83.5 miliona dolara. Ukoliko, međutim, dođe do "zaključavanja" lige izgubiće veliki deo tog novca, pa ne bi čudilo da to nadoknadi dolaskom u Evropu, što bi sigurno bio ogroman magnet za sponzore.

Neke od bivših najvećih zvezda NBA lige već su napustile Ameriku. Stefon Marberi sada igra u Kini, a Alen Ajverson je bio u turskom Bešiktašu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track