OČEKUJE TEŽAK MEČ I POBEDU! Obradović: Žalgiris ima glavu i rep, znamo odakle preti najveća opasnost!
Foto: ABA Liga

EVROLIGA

OČEKUJE TEŽAK MEČ I POBEDU! Obradović: Žalgiris ima glavu i rep, znamo odakle preti najveća opasnost!

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović rekao je danas da je Žalgiris dobra ekipa koja ima "glavu i rep", ali i istakao da njegov tim ima razloga da se nada da će odigrati još jednu dobru utakmicu i upisati pobedu.

"Izuzetno je važno da imamo dobru energiju i u tom smislu jučerašnja utakmica (protiv Borca) nije imala veliku potošnju i verujem da ćemo moći da odgovorimo u tom delu plana pred ovu utakmicu. Dolazi nam jedna vrlo jaka, organizovana i dobro trenirana ekipa koja ima glavu i rep", rekao je Obradović za sajt kluba.

Košarkaši Zvezde u utorak dočekuju Žalgiris u utakmici trećeg kola Evrolige. Crveno-beli su u prva dva kola upisali pobedu i poraz, dok litvanska ekipa ima obe pobede.

"Znamo odakle nam preti glavna opasnost, ona dolazi kroz plejmejkere, tu su i dalje Vokap, Lejavičijus, Grigonis kao najbolji šuter. U Lovernju imaju dobar balans te spoljne i unutrašnje igre", rekao je Obradović.

"Obzirom na naš dobar niz na početku, imamo razloga da se nadamo da ćemo odigrati još jednu dobru utakmicu i da ćemo doći do pobede", dodao je trener Zvezde.

Crveno-beli su danas pre podne odradili trening nakon sastanka i obaveznog testiranja kome su podvrgnuti svi igrači, stručni štab i deo menadžmenta kluba.

Na treningu su radili i oporavljeni Emanuel Teri i povratnik među crveno-bele Tejlor Ročesti.

"Dolazi nam dobra ekipa. Dobro su startovali i sigurno da sa velikim samopouzdanjem stižu u Beograd. S druge strane, i mi smo dobro odigrali nekoliko poslednjih utakmica. Raspored jeste težak, ali kako je nama tako je i ostalima, nemamo šta da se žalimo", rekao je košarkaš Zvezde Marko Jagodić Kuridža.

"Spremamo se za Žalgiris od jutros, nemamo puno vremena, ali najvažnije je da mi izađemo i budemo pravi. Dobrom energijom i pametnim odlukama možemo da dođemo do pobede", dodao je on.

Utakmica Crvena zvezda - Žalgiris igra se sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Crveno-beli već u sredu ujutru putuju u Lion gde će sutradan igrati meč četvrtog kola sa Asvelom.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track