Najnovije vesti

POSLE 30 GODINA: Netsi vraćaju dresove iz vremena Dražena Petrovića (VIDEO)
Foto: Printscreen

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI

POSLE 30 GODINA: Netsi vraćaju dresove iz vremena Dražena Petrovića (VIDEO)

Košarka

Košarkaši Bruklin Netsa vraćaju među navijačima omiljenu "izbledelu" sportsku opremu za narednu NBA sezonu uz predstavljanje prve kalsik kolekcije kolekcije.

Opremom, koja je prvobitno bila u opticaju pre 30 godina tokom sezone 1990-91, Netsi oživljavaju svoju "Garden State" (popularno ime za državu Nju Džersi) istoriju dok ovi dresovi dobijaju dugo očekivani povratak.

Retro oprema je obeležena spektrom boja od nebesko plave do bele, što je u to doba bila potpuna novina u NBA . Boje se prelivaju po šortsu i dresu, na kome natpis NETS stoji ponosno.

“Dresovi iz 1990-91. su dugo bili omiljeni među navijačima, a mi se trudimo da budemo organizacija koja pažljivo sluša svoje fanove", kaže Džon Abamondi. “Netsi sa ponosom vraćaju ove bezvremene dresove u čast 30 godina od njihovog debija.”

U specijalnom videu predstavljenom na društvenim mrežama Netsa, kao i online na www.brooklynnets.com/classicedition, Kajri Irving prvi put oblači opremu i priča o svom iskustvu odrastanja kao navijač Netsa u Nju Džersiju , kao i šta za njega znači igranje za franšizu za koju je navijao kao dete.

Netsi su 1990. godinu počeli estetskim resetovanjem, sa osveženim logom na novoj opremi, a sezona 1990-91. se pokazala kao početak plodnog perioda za ovu franšizu. Angažovali su Derika Kolemana kao prvog pika na draftu 1990, Kenija Andersona kao drugog 1991, i u međuvremenu doveli sjajnog šutera Dražena Petrovića, obezbedivši tako tri vezana plej-ofa. Izbledeli dresovi su u opticaju bili samo jednu sezonu i zamenjeni su umerenijom kraljevsko plavom bojom, dok su logo i slova ostali do sezone 1996-97, kao zaštitni znak tog perida.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...