DINO RAĐA PODIGAO VELIKU PRAŠINU MEĐU LJUBITELJIMA KOŠARKE: Kada neko uporedi Džordana ili Lebrona MENI SE POVRAĆA!
Foto: Kurir

neupredivo

DINO RAĐA PODIGAO VELIKU PRAŠINU MEĐU LJUBITELJIMA KOŠARKE: Kada neko uporedi Džordana ili Lebrona MENI SE POVRAĆA!

Košarka -

Čuveni košarkaš Dino Rađa, sada predsednik Stručnog saveta i glavni operativac Hrvatskog košarkaškog saveza, pričao je za o brojnim košarkaškim temama.

Bivša NBA zvezda dotakla se i brojnih razlika iz njegovog vremena i ovog današnjeg kada se radi o košarci. A posebno u Americi.

foto: EPA

- Ne sviđa mi se NBA, pratim, ali nije to to. Pretvorilo se i All-star utakmicu. Košarka se nekada igrala sa Detroitom i Niksima, ovo dans je napucavanje trojkama. Pre 20 godina si morao da napraviš nešto psoebno da bi zakucao. Radije gledam Evroligu, utakmicu Makabija i CSKA nego finale Majami - Lejekrsi. Nisam gledao nijednu utakmicu. Gledao sam Boston jer sam emotivno vezan - rekao je Rađa za index.hr, pa izrekao rečenicu koja se nimalo neće svideti današnjim generacijama:

foto: Reuters

- Kada krenu upoređivanja Lebrona i Džordana meni se povraća. Sin me ubeđuje da je Lebron bolji, ali to za mene nije rasprava. Da je igrao pre 20 godina Lebron ne bi mogao ni pola ovoga. Danas kad uđe u reket svi se sklanjaju, a Džordana su tukli kao nikog i svejedno je dominirao. Ipspred Lebrona je bio i Kobi Brjant i još neki košarkaši.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track