SAŠO FILIPOVSKI PREUZEO PARTIZAN! DEBI VEĆ SUTRA PROTIV ZADRA: Nisam se čuo sa Vujoševićem! Idemo korak po korak (FOTO)
Foto: @starsport

PROMENA NA KLUPI

SAŠO FILIPOVSKI PREUZEO PARTIZAN! DEBI VEĆ SUTRA PROTIV ZADRA: Nisam se čuo sa Vujoševićem! Idemo korak po korak (FOTO)

Košarka -

Sašo Filipovski, iskusni slovenački stručnjak, predstavljen je kao trener Partizana na zvaničnoj konferenciji za medije.

Filipovski će na klupi Partizana zameniti Vlada Šćepanovića sa kojim je, posle serije loših rezultata, sporazumno raskinut ugovor.

Filipovski će već u subotu predvoditi crno-bele na utakmici protiv Zadra u ABA ligi.

foto: Pritnscreen

"Verujem u filosofiju – korak po korak. Očekujem da napredujemo iz utakmice u utakmicu. Ako si pripremljen i daš sve od sebe, onda ne treba da se plašiš budućnosti. Neću ništa da obećavam, tako da me više interesuje kako ćemo raditi i dizati timske i individualne kvalitete", rekao je Filipovski na konferenciji za medije.

Ranije je sarađivao sa legendarnim Duškom Vujoševićem, kome je bio asistent u CSKA Moskvi. Ipak, Filipovski se nije konsultovao sa Vujoševićem prilikom dolaska u Partizan.

"Sa Duškom se nisam čuo. Imamo dobre odnose, ali hteo sam da sam donesem odluku. Nisam mnogo razmišljao. Znam da je Partizan veliki klub, a Srbija zemlja košarke, tako da se osećam odlično. Velika mi je čast i obaveza da dajem svoj maksimum na svakom treningu", rekao je Filipovski, a sve navijače je najviše zanimalo da li će Partizan dovoditi neka pojačanja. Filipovski je oktrio da neće dovoditi nikoga.

"Za sada igrači daju svoj maksimum i to što imamo pokušavamo da izvučemo najbolje. Za sada nema nikakve promene", rekao je Filipovski.

foto: @starsport

U dosadašnjoj karijeri, iskusni slovenački trener je predvodio timove Monaka, Banvita, Olimpije, Zjelone Gore, Lotomatike, Lokomotive Rostov i Turova, a bio je i asistent Duška Vujoševića u ekipi moskovskog CSKA.

Uz Saša Filipovskog, nova lica u stručnom štabu će biti asistent Boban Mitev i kondicioni trener Vladan Radonjić, dok će trener Dejan Mijatović kao koordinator baviti mlađim selekcijama kluba.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track