KOŠARKA LUPILA RAMPU KORONI: Na Zlatiboru počela zatvorena ABA 2 liga, sve ekipe na jednom mestu!
Foto: Slobodan Đurić

LIGA U “BALONIMA”

KOŠARKA LUPILA RAMPU KORONI: Na Zlatiboru počela zatvorena ABA 2 liga, sve ekipe na jednom mestu!

Košarka -

U dvorani Sportskog rekreativnog centra Zlatibor počinje eksperiment regionalne košarke - ABA 2 liga, koja će se ove sezone usled pandemije koronavirusa igrati samo u „balonima”.

Biće to zatvoreno takmičenje, gde su sve ekipe smeštene u jedan hotel i igraju u istoj dvorani, bez prisustva publike.

Prvi od tri turnira počeo je na srpskoj planinskoj lepotici, gde će se odigrati mečevi prva četiri kola. Čast da otvore sezonu 2020/2021. pripala je užičkoj Slobodi i crnogorskom Lovćenu, koji igraju danas od 13.00 uz direktan prenos na TV Arena sport.

“Prezadovoljni smo jer ćemo ugostiti odlične ekipe iz regiona. Dvorana čeka učesnike sa novim parketom i koševima po najvišim standardima. Zlatibor je destinacija koju sportisti obožavaju i potrudićemo se da se o ovom turniru priča dugo, da se pamti po svemu dobrom. Nažalost nećemo moći da primimo publiku da uživa. Razlog je dobro poznat, virus korona. Po stručnjacima, pojačani MZT je favorit, kao i srpski klubovi Mladost Zemun, Zlatibor i Sloboda. Ali pošto nema pomoći publike, svaka ekipa može iznenaditi”, istakao je Nikola Novaković, direktor SRC Zlatibor.

foto: Slobodan Đurić

Dvorana je bila u vlasništvu jedne slovenačke kompanije, a od prošle godine opština Čajetina je vlasnik. Za kratko vreme dvorana je postala poznata po odličnim uslovima.

“Puno srpskih i stranih ekipa se priprema kod nas. Gosti su nam bili i Zvezda i Partizan. Košarkaši Mladosti se stalno vraćaju. Sportske igre mladih su naši dragi gosti, a dvoranu je posetila i Marina Maljković, selektorka košarkašica Srbije”, dodao je Nikola Novaković.

G. A / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track