MARINA MALJKOVIĆ IMALA POSEBNU PORUKU: Selektorka Srbije posle pobede nad Turskom nije mnogo pričala o košarci
Foto: FIBA

otvoreno

MARINA MALJKOVIĆ IMALA POSEBNU PORUKU: Selektorka Srbije posle pobede nad Turskom nije mnogo pričala o košarci

Košarka -

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila Tursku posle dva produžetka sa 83:76 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je trijumfom nad domaćinom „balona“ u Istanbulu napravila najveći korak ka Evropskom prvenstvu. Preostaje da u februaru protiv Litvanije i Albanije ozvaniči plasman.

– Zaista ne bih trošila reči na košarku, osećam potrebu da kažem ono što mi je na srcu. Ovu pobedu posvećujem svima u Srbiji koji se bore sa ovom bolešću, sa svime što se dešava u celom svetu, pa i kod nas, svim zdravstvenim radnicima. Veliki broj njih mi je pustio poruku, čestitaju. Primila sam i jednu posebnu poruku od mojih prijatelja koji leže u „Areni“, bolesni, da su gledali naše dve utakmice. Naravno, da su se, koliko je to moguće i bolje osećali. Moram da čestitam svojim košarkašicama na junačkoj pobedi. Ovo je zaista, posle dva produžetka, bila junačka pobeda. Od prve do poslednje. I da iskoristim priliku da kažem: „Ivon, dobrodošla u Srbiju“, rekla je Maljkovićeva.

Ivon Anderson je u dve utakmice pokazala izuzetan kvalitet.

– Bila je teška utakmica. Selekcija Turske je godinama na okupu. Za ovu akciju su trenirale celu nedelju, jer im je sezona prekinuta, dok mi još pokušavamo da se uigramo. Bile su spremne za veliku borbu i srećom po nas, nismo pale, uzvratile smo istom merom. U odlučujućim trenucima, uradile smo ono što je trebalo da uradimo. Odlučilo naše iskustvo i talenat, ali i trenerski deo posla. Dobro smo vođene, naš trener je iz nas izvukla ono najbolje.

Jelena Bruks je kapitenski predvodila Srbiju do dve pobede.

– Kao što smo svi i videli, Srbija uvek voli da ide onim težim putem. Ali, u posled­njih pet minuta smo pokazale kako je trebalo da igramo od početka i mislim da smo celu utakmicu držale našu odbranu, naš sistem. Nije bilo lako. Turska je bilamaltene u punom sastavu. Presrećna sam što smo uspele da izvučemo ovo i osiguramo prolazak na Evropsko prvenstvo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track