OVO JE PRAVI PUT! Filipovski zadovoljan: Pobeda timskog sistema i igre!
Foto: @starsport

EVROKUP

OVO JE PRAVI PUT! Filipovski zadovoljan: Pobeda timskog sistema i igre!

Košarka -

Trener Partizana Sašo Filipovski bio je izuzetno zadovoljan nakon pobede nad ruskim Uniksom u 7. kolu Evrokupa rezulatom 89:86.

Ovo je bio treći trijumf crno-belih u Evrokupu iz šest mečeva, čime su zadržali realne šanse za plasman u narednu rundu

"Uvek i pobeda i poraz su situacije za sebe. Čak dobar igrač mora da zna da se nosi sa pobedom, a mora da zna i da se nosi sa porazom. Posle pobede ne sme da nas uhvati euforija i da se gubi koncentracija za trening, kao ni u porazu. Tražim od igrača koncentraciju i rad, važno je dati maksimum", rekao je Filipovski posle utakmice.

Uvek ima mesta za poboljšanje.

"Odbrana mora da bude konstatnija, njom moramo bolje da otvorimo utakmicu. Uglavnom, zadovoljan sam pobedom", rekao je Filipovski i dodao:

"Mislim da je ovo pravi put. Ovo tražimo. Na treninzima i utakmicama da se igra sa visokom energijom. Da, mislim da je ovo pravi put".

Filipovski je prokomentarisao i učinak Markus Pejdža koji je ubacio 25 poena i 8/10 šuteva za tri poena.

"On je šuter, pravi šuter, danas je pomogao ekipi. Ali timska igra je odlučila pobednika, jer su ga igrači u pravom momentu pronalazili.Teško je kontrolisati formu, radimo na tome da se ova forma diže. Svaki individualac ima uspone i padove u formi, ali je zato važan timski sistem i igra, da kada nekome ne ide, neko drugi može da ga zameni. Zato je sistem jako važan", zaključio je trener Partizana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track