PARTIZAN ODUZEO SVOJIM NAVIJAČIMA 10 GODINA ŽIVOTA: Crno-beli ispustili veliku prednost pa u drami slavili protiv Huventuda! VIDEO
Foto: @starsport

6. kolo grupe A

PARTIZAN ODUZEO SVOJIM NAVIJAČIMA 10 GODINA ŽIVOTA: Crno-beli ispustili veliku prednost pa u drami slavili protiv Huventuda! VIDEO

Košarka -
1 / 8 Foto: @starsport

Košarkaši Partizana savladali su Huventud u Beogradu sa 78:75 (18:19, 23:14, 22:16, 15:26).

Bila je to zaostala utakmica 6. kola Evrokupa.

Partizan je ostvario četvrtu pobedu, uz tri poraza, i tako se izjednačio na drugom mestu sa Uniksom. Huventud je i dalje lider grupe A sa učinkom 5-2.

Nemanja Gordić je bio najefikasniji u timu Partizana sa 16 poena. Miler-Mekintajer je postigao 13 poena, Rašon Tomas 11, Nemanja Dangubić 10.

U timu iz Španije najefikasniji je bio Šon Doson sa 19 poena. Po 16 su postigli Ćavi Lopez-Arostegi i Vladimir Brodzijanski.

Partizan je umalo prosuo veliku prednost. Crno-beli su imali i 14 poena prednosti, ali je Huventud odigrao mnogo bolje poslednjih 10 minuta i bio na pragu velikog preokreta. Sličan scenario je viđen u prvoj utakmici ova dva rivala, kada je Huventud uspeo da preokrene i pobedi. Ovog puta Španci nisu uspeli da kazne Partizan jer su promašili šut za vođstvo u finišu.

Sledi pauza u Evrokupu zbog reprezentativnih obaveza, a u devetom kolu crno-beli dočekuju Bahčešehir iz Istanbula.

Pre toga, Partizan u ponedeljak dočekuje Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom večitom derbiju.

TOK MEČA

Partizan i dalje ne računa na Ognjena Jaramaza, a povređen je i Erik Mika. U međuvremenu je ugovor raskinut sa Brajanom Angolom.

Huventud je oslabljen Ante Tomasa, Nenada Dimitrijevića, Pau Ribasa i Artursa Zagarsa.

4. ČETVRTINA

40. minut - Dangubić osam sekundi pre kraja pravi prekršaj. Basas je pogodio samo jedno - 78:75.

40. minut - Huventud je za samo tri sekunde postigao koš i smanjio na 76:74, a zatim je na 9 sekundi pre kraja fauliran Markus Pejdž. Oba puta je bio precizan.

40. minut - Kodi Miler-Mekintajer je prvo izgubio loptu, a zatim posle defanzivnog skoka solo akcijom pogodio za 76:72! Do kraja je 28 sekundi.

39. minut - Morgan trojkom donosi samo dva poena zaostatka za Huventud -. 74:72. Do kraja utakmice je 80 sekundi. Huventud vodi 23:11 u poslednjoj četvrtini.

37. minut - Partizan se ponovo kocka sa visokom prednošću protiv Huventuda. Kao i u prvom meču kada je ispustio desetak poena prednosti, tako i sada dozvoljava rivalu da mu se približi - 72:66.

36. minut - Basas trojkom iz nemoguće situacije dodatno komplikuje situaciju Partizanu - 70:64.

34. minut - Serija grešaka Partizana, dosta oscilacija, a gosti vezuju šest poena - 68:61.

32. minut - Serija trojki na startu poslednje četvrtine na obe strane. Partizan održava dvocifrenu prednost - 68:55.

foto: Printskrin

3. ČETVRTINA

30. minut - Nova serija trojki crno-belih, Pejdž i Gordić, uz sjajnu rolu Gordića u finišu četvrtine za 63:49.

27. minut - Huventud je prepolovio zaostatak. Serija 9:2 ekipe iz Badalone - 51:45.

24. minut - Druga vezana trojka crno-belih, ovog puta pogađa Miler-Mekintajer - 49:36.

23. minut - Tek druga trojka Partizana na utakmici, Zagorac donosi prvu dvocifrenu prednost crno-belima - 46:36.

21. minut - Huventud je otvorio treću četvrtinu trojkom, uzvraća Tomas sa linije penala.

2. ČETVRTINA

Loš šut crno-belih, ali dominacija u skoku sa devet ofanzivnih skokova od 17 ukupno. Po osam poena su postigli Dangubić i Miler-Mekintajer, a šest je postigao Gordić. Kod gostiju Lopet-Arostegi ima devet poena, Brodzijanski osam, a Doson sedam.

20. minut - Loš šut Partizana za tri poena, samo jedna trojka, i to Pejdža, iz osam pokušaja, ali crno-beli u reketu dominiraju.

18. minut - Dangubić i Miler-Mekintajer donose Partizanu najubedljiviju prednost do sada - 39:31.

17. minut - Razigrani Gordić, njegovih šest poena drže Partizan na pristojnom rastojanju - 33:27.

15. minut - Partizan je ponovo stigao do najubedljivije prednosti od sedam poena - 31:24 posle ofanzivnog skoka i poena Nikole Jankovića.

13. minut - Serija 10:0 Partizana i vođstvo 26:19.

12. minut - Serija Partizana na startu druge četvrtine, i prvo vođstvo u meču. Pejdž je nastavio seriju trojki započetu protiv Uniksa kada je pogodio osam trojki.

1. ČETVRTINA

10. minut - Huventud je bio bolji u prvih deset minuta. Partizan bez neke velike energije u uvodnim minutama, ali drži korak za gostima. Gordić je uz zvuk sirene pogodio dva poena za 18:19 na kraju prve četvrtine. Huvnetud je pogodio dve trojke i ima 4/4 za dva poena. Partizan bez pogotka za tri poena.

7. minut - Partizan je stigao vođstvo rivala i izjednačio na 10:10, veđutim Lopez-Arostegi drugom trojkom za svoj tim ponovo donosi prednost svom timu - 10:13.

2. minut - Huventud je bolje otvorio meč. Španci su trojkom Dosona i uz dva kontranapada poveli sa 7:2.

Košarkaši Partizana nepuna dva dana posle sjajne pobede nad Uniksom igraju novu utakmica u Evrokupu.

Rival crno-belima u Hali sportova "Ranko Žeravica" je Huventud iz Badalone, trenutno lider grupe A.

U pitanju je zaostala utakmica 6. kola koja je ranije otkazana zbog problema španskog tima sa virusom Kovid 19.

Klub kojeg je Partizan 1992. godine savladao u finalu Kupa šampiona i tako došao do najvećeg uspeha u istoriji srpske klupske košarke, u prvom međusobnom meču je slavio posle preokreta u finišu sa 85:82.

Huventud vodi u grupi A sa učinkom 5-1, Partizan je trenutno treći sa tri pobede i tri poraza.

Pred duel sa Huventudom, šef stručnog štaba Partizana, Sašo Filipovski kaže:

"Najvažnije je da se maksimalno skoncentrišemo na našu energiju i da je povratimo. Stručni štab radi na pripremi utakmice protiv Huventuda i prenećemo sve bitne informacije igračima. Znamo da ne možemo na treningu uraditi mnogo što se tiče narednog meča, ali važno je izvođenje našeg sistema odbrane i napada, a najvažniji će biti regeneracija i koncentracija", poručio je Filipovski.

Na meču protiv Uniksa u tim Partizana se vratio Vilijam Mozli. O utakmici sa španskim timom, centar crno-belih je rekao:

"Znam sigurno da ćemo izaći na teren i igrati jako jer znamo da je Huventud snažan tim. Iako je ovo dupli program utakmica, fokusirani smo i idemo korak po korak. Momci su spremni da rade zajedno sa trenerom i zato ćemo vredno raditi i pripremiti se za meč", istakao je Mozli.

Izjave koje su Markus Pejdž i Rade Zagorac dali nakon pobede protiv Uniksa pogledajte na BC Partizan TV

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track