NESTVARAN PREOKRET ZA 12 SEKUNDI: Valesnija savladala Makabi VIDEO
Foto: EPA / EFE juanjo Martin

evroliga

NESTVARAN PREOKRET ZA 12 SEKUNDI: Valesnija savladala Makabi VIDEO

Košarka -

Košarkaši Valensije pobedili su na svom terenu Makabi iz Tel Aviva sa 82:80 (19:17, 24:20, 15:22, 24:21), u utakmici 10. kola Evrolige.

Pobedonosni koš za Valensiju postigao je Sem Van Rosom dve sekunde pre kraja utakmice. On je meč završio sa četiri poena, tri skoka i tri asistencije.

Najefikasniji u ekipi Valensije bio je Klemen Prepelič sa 22 poena, Derik Vilijams postigao je 15 poena uz šest skokova, a Majk Tobi 12 poena i četiri skoka.

U izraelskom timu Skoti Vilbekin bio je najefikasniji sa 25 poena i pet asistencija, a Andjelo Kaloiaro dodao je 15 poena i sedam skokova.

Domaći igrači su doslovno rečeno ukrali ovu pobedu, jer su na 12 sekudni pre kraja gubili 80:77, imali sreće da Vilbekin tad i promaši trojku, a onda je usledila završnica u Hičkokovoj režiji.

Trojku za egal je pogodio Derik Vilijams sedam sekundi pre kraja, asistirao mu je Kalinić, a Makabi je imao poslednji napad i sasvim dovoljno vremena da ga organizuje ubacivanjem lopte iz auta.

Međutim, upravo se izvođenje lopte sa strane pretvorilo u košmar po goste: Vilbekin je dodao Žižiću, ovaj pokušao da uruči loptu Amerikancu, međutim traljavo su to izveli, pa su Van Rosom i Dubljević zajedničkim snagama osvojili loptu, a Belgijanac sam "kao duh" u kontri polaganjem doneo pobedu svom timu.

Valensija je odigrala devet utakmica i ima šest pobeda i tri poraza, a Makabi ima meč više i tri pobede i sedam poraza.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track