FILIPOVSKI PRED OKRŠAJ SA ZVEZDOM: Imaju duboku rotaciju, moramo da odigramo na visokom nivou!
Foto: @starsport

derbi kola

FILIPOVSKI PRED OKRŠAJ SA ZVEZDOM: Imaju duboku rotaciju, moramo da odigramo na visokom nivou!

Košarka -

Trener Partizana Sašo Filipovski, pred večiti derbi u ABA ligi protiv Crvene zvezde, rekao je da se njegov tim mora da odigra na visokom nivou svih 40 minuta.

"Uzimam svaku utakmicu samu za sebe, tako i ovu. Svaka je važna, za svaku se treba pripremiti maksimalno. Spremamo se kao i za svakog drugog rivala. Znamo da treba da odgiramo na visokom nivou sa koncentracijom 40 minuta", rekao je Filipovski za TV Partizan.

Posle duplih programa oba rivala u Evroligi i Evrokupu, crno-beli sutra od 21 sat u hali sportova "Ranko Žeravica" dočekuju crveno-bele u prvom ovosezonskom derbiju.

"Zvezda ima duboku rotaciju, igraju sa mnogo igrača i sa visokim intenzitetom tokom cele utakmice, tako da treba naći odgovor na takvu igru. Oni su imali mnogo utakmica kao i mi, nema mnogo vremena za veliku pripremu, ali biće važno da imamo visoku koncentraciju da izvodimo precizno elemente odbrane i napada. Najvažnije imati koncentraciju, jer je to dnevna forma, ona je uvek važna i nikad se ne zna ko u ovom našem sistemu može da iznenadi", rekao je on.

Od dolaska Filipovskog na klupu Partizana, crno-beli nemaju poraz, pošto su ostvarili dve pobede u Evrokupu i dve u ABA ligi.

"Na utakmicama dolazi do padova u igri i važno je što pre vratiti koncentraciju i vratiti se u ritam igre. Zadovoljan sam pristupom, zalaganjem, pobedama, time što se igrači trude da sve ono što radimo na treningu pokušavamo da sprovemo na utakmici. Nije svaki put idealno, ali normalno je da u ovom periodu gde je bilo mnogo utakmica i malo prostora za trening, teško da sve tako brzo dođe na svoje mesto", kazao je trener crno-belih.

"Igrali smo protiv ekipa koje su koristile različite odbrane protiv nas. Adaptacija na te odbrane je bila solidna, ekipa ima uspostavljena pravila na različite vrste defanzivnih postavki rivala, ali ta pravila nisu još uvek dobro uvežbana", rekao je Filipovski.

Upitan kako izgleda njegov život po dolasku u Beograd, kaže da "spava mnogo manje nego obično i da nije video dosta od grada".

"Uglavnom su analize utakmica, treninga, pripreme protivnika, mnogo sastanaka sa stručnim štabom i igračima. Nisam došao u Beograd da šetam i razgledam, iako je fantastičan grad. Imam mnogo prijatelja, koje nisam ni čuo, a kamoli video. U ovom trenutku prioritet je rad i samo rad", zaključio je Filipovski.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track