DANILO ANĐUŠIĆ I STEFAN POT: Želimo dve pobede u Finskoj
Foto: KSS

Kvalifikacije za EP

DANILO ANĐUŠIĆ I STEFAN POT: Želimo dve pobede u Finskoj

Košarka -

Srpski koššarkašški reprezentativci Danilo Anđuššić i Stefan Pot poručili su danas da očekuju dve pobede u duelima protiv ŠŠvajcarske i Finske u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Anđuššić se posle sedam godina vratio u držžavni tim i ne krije da jedva čeka mečeve u "balonu" u Finskoj.

"Veoma mi je drago ššto ponovo oblačim dres sa držžavnim grbom. Dobro se osećam i pružžiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligašških igrača imaju problem uigranosti. Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što višše principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede. Iako su i ŠŠvajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na naššoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", istakao je Anđušić za klupski sajt.

Prve minute u kvalifikacijama tražžiće i Pot, bek koji je sa mlađim selekcijama reprezentacije Srbije već osvajao medalje na velikim takmičenjima.

"Prvi put ćemo igrati u ovom sastavu, ali dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požžrtvovanu igru doći do naššeg cilja. Okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem da ćemo opet", rekao je Pot.

Koššarkašši Srbije prvi meč igraju u subotu protiv ŠŠvajcarske (15.30), dok ih u ponedeljak očekuje duel sa domaćinima Fincima (18.00).

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track