BOSTON KREĆE DESETKOVAN: Kemba Voker propušta početak sezone
Foto: Profimedia

POVREDE

BOSTON KREĆE DESETKOVAN: Kemba Voker propušta početak sezone

Košarka -

Košarkaš Boston Seltiksa Kemba Voker propustiće početak NBA lige zbog povrede kolena, saopštio je danas njegov tim.

Voker je dobio injekciju matičnih ćelija u levo koleno nakon konsultacija sa specijalistima početkom oktobra i stavljen je na 12-nedeljni program oporavka. Seltiksi su rekli da se njegov povratak na teren očekuje početkom decembra, a novi podaci biće saopšteni u prvoj nedelji januara, preneo je I-Es-Pi-En (ESPN).

Plejmejker Bostona je u prošloj sezoni prosečno beležio 20,4 poena, 4,8 asistencija i 3,9 skokova, u svojoj prvoj sezoni u Seltiksima, nakon što je potpisao četvorogodišnji ugovor kao slobodni agent.

U plej-ofu prosečno je beležio 19,6 poena, 5,1 asistencija i 4,1 skokova, a Seltiksima je pomogao da se plasiraju u finale Istočne konferencije, gde je Boston u šest utakmica poražen od Majami Hita.

Seltiksi su saopštili i da je njihovo novo pojačanje Tristan Tompson pretrpeo lakšu povredu tetive na kolenima tokom predsezonskog treninga pre nego što je potpisao ugovor sa Seltiksima i neće biti prisutan tokom prve nedelje trening kampa.

Takođe, oporavak Romea Langforda ide prema planu nakon što je 22. septembra operisao ligamnete. Njegov povratak od datuma operacije je četiri do pet meseci, saopštio je tim.

Nova sezona NBA lige trebalo bi da počne 22. decembra.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track