TATA JE BIO PONOSAN, A JA PREDSTAVLJAM I SRBIJU Deni Avdija pričao o našoj zastavi koju je nosio na NBA draftu!
Foto: Pritnscreen

Bravo, dečko

TATA JE BIO PONOSAN, A JA PREDSTAVLJAM I SRBIJU Deni Avdija pričao o našoj zastavi koju je nosio na NBA draftu!

Košarka -

Sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije Deni oduševio je sve Srbe kada je na ceremoniji NBA drafta rekao da je njegov otac rođen na Kosovu u Srbiji.

Takođe, na reveru sakoa nosio je značku sa uvezanim zastavama Izraela i Srbije. Talentovani igrač, koji je kao deveti pik završio u Vašingtonu, pričao je o košarkaškom nasleđu koje je dobo od oca.

foto: Privatna Arhiva

- Moj tata je bio uz mene i učio me kako da igram, učio me je malim trikovima, ali nismo stvarno pričali mnogo o košarci. On me je odgajao kao čoveka i učio me kako da se ponašam, kako da poštujem saigrače, nije me opterećivao igrom. Sjajan je tata, dao mi je takmičarski duh, ali osim toga, nije bilo mnogo košarke sa njim - rekao je za Fajnest magazin Deni, koji je upitan da li razgovarao sa saigračem Davisom Bertansom, koji je igrao za Partizan:

- Nisam još, ali verujem da ćemo razgovarati o iskustvu u Srbiji, jedva čekam da ga upoznam. Bio sam u Srbiji mnogo puta, pola porodice mi je u tamo, pola u Izraelu. Tata mi je kupio zastavice i na dan drafta sam ih nosio. Predstavljam obe zemlje, to mnogo znači mom tati jer je on odrastao u Srbiji. Zaslužio je da mu se ukaže poštovanje za to.

Deni je rekao i da želi da se sretne sa Dončićem i Jokićem.

- Dolazimo sa sličnih prostora, bice lepo razmeniti neka sećanja sa njima - dodao je Avdija.

P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track