ZVEZDA PALA POSLE DRAME: Budućnost slavila u derbiju i nastavila niz bez poraza
Foto: ABA Liga

ABA liga

ZVEZDA PALA POSLE DRAME: Budućnost slavila u derbiju i nastavila niz bez poraza

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde u hali "Aleksandar Nikolić" poraženi su od Budućnosti iz Podgorice 65:67 u 9. kolu regionalne ABA lige.

Veći deo prvog poluvremena protekao je u ravnopravnoj igri dva tima, smenjivali su se u vođstvu jedni i drugi, pri čemu prednost koju su sticali je bila uglavnom minimalna.

Plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović, koji je nemilosrdno punio Zvezdin koš tokom prvih 20 minuta igre. Ivanović je bio ubedljivo najefikasniji akter meča u prvom poluvremenu, kada je stigao do čak 20 upisanih poena, a Budućnost je u finišu druge četvrtine uspela da svoju prednost učini nešto ubedljivijom - 44:39 bilo je u korist Podgoričana na poluvremenu.

Početkom drugog poluvremena, Budućnost je stigla i do osam poena viška - 49:41, ali je Nikola Ivanović prekinuo košgetersku seriju iz prvog poluvremena.

To je Zvezdi olakšalo posao u nastavku i početkom poslednje četvrtine uspela je da povede sa 58:56. Budućnost je trojkom Popovića povela sa 65:60 na oko tri minuta pre kraja. Minut kasnije, Apić sa linije penala vrača ''plus pet'' u korist Podgoričana - 67:62.

O'Brajant na drugoj strani pogađa samo jedno slobodno bacanje, potom su usledila dva loša napada na obe strane, pa još jedan neiskorišćen napad ekipe Budućnosti, ali je vreme radilo za goste, koji su i u poslednjih pola minuta ušli vođstvom 67:63.

Volden je tada iznudio prekršaj, pogodio oba bacanja i smanjio na 67:65, što je bio i konačan rezultat.

Nikola Ivanović je ostao na 20 poena iz prvog poluvremena, Kobs ga je pratio sa 11, a u Zvezdi najefikasniji Davidovac sa 13 i Ročesti sa 11 poena.

Četvrta četvrtina

40. minut 65:67 - Davidovac sa gotovo celog terena nije uspeo da pogodi za pobedu

40. minut 65:67 - Volden je ubacio oba bacanja 27 sekundi pre kraja

38. minut 62:67 - Apić bez promašaja sa linije penala

38. minut 62:65 - Davidovac je pogodio oba bacanja

37. minut 60:65 - Popović pogađa sa poludistance

34. minut 58:61 - Serija gostiju 5:0

31. minut 58:56 - Zvezda vodi posle čudnog koša Hola

Četvrta četvrtina

30. minut 55:56 - Zvezda je blizu, ali ne uspeva da preokrene rezultat

28. minut 51:54 - Ročesti je najefikasniji u ekipi Zvezde

25. minut 47:51 - Trojek pogađaju Volden i Davidovac

22. minut 41:49 - Budućnost ima najveću prednost od početka meča

21. minut 41:44 - Novo zakucavanje Terija

Treća četvrtina

20. minut 39:44 - Lojd je pogodio za kraj poluvremena

19. minut 36:40 - Ivanović igra fantastično, ima već 18 poena

17. minut 33:33 - Obe ekipe u drugom kvartalu šutiraju veoma dobro

14. minut 25:24 - Nikola Ivanović za sada pravi prilično velike probleme odbrani Zvezde ima već 11 poena

12. minut 25:19 - Zvezda ima prednost, kada lopta dođe pod koš odakle kreira završetke akcija, a sada je posle povratnog pasa Dobrić pogodio trojku

Druga četvrtina

10. minut 20:17 - Teri je zakucavanjem postigao poslednje poene u prvom kvartalu

6. minut 10:11 - Edžam pogađa trojku

3. minut 6:6 - Lojd pogađa prvu trojku

2. minut 3:4 - Obradović je posle manje od dva minuta napravio prvu izmenu

Prva četvrtina

Trener Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je da je Budućnost ozbiljan rival i jedan od kandidata za osvajanje ABA lige.

"Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje Aba lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, i u tom smislu su doveli i pojačanja tokom sezone", rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, s tim da Budućnost nije odigrala tri meča zbog problema sa korona virusom.

"Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv i da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara", zaključio je Obradović.

Prvotimac Marko Jagodić Kuridža zna da njegov tim očekuje teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone.

"Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva, posebno u Evrokupu od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića...Na to su dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentatovca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće", izjavio je Jagodić Kuriža i dodao da znaju i kako treba igrati protiv takvog rivala.

"Tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje", zaključio je Jagodić Kuridža.

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je pred meč protiv Crvene zvezde, da beogradski klub ima ozbiljan kvalitet, ali je istakao i da je njegova ekipa pokazala da s pravom pretenduje na sam vrh.

"Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, posle svih dešavanja oko korona virusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem je trebalo da budemo duže zajedno. Ipak, u mini ciklusu od tri dana napravili smo dobar posao pred dva važna meča za nas", rekao je Mijović.

"Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubedljivim pobedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takodje pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obe strane", rekao je Mijović.

I košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da očekuje težak meč u Beogradu.

"Želimo pre svega da ovaj niz teškog rasporeda mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo", rekao je on.

Utakmica između jedine dve neporažene ekipeegionalnog takmičenja (Budućnost odigrala tri utakmice manje zbog slučajeva koronavirusa u svom timu) igra se u hali "Aleksandar Nikolić" od 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track