PUKLA STOTKA! ZVEZDINA RAPSODIJA U ŽELEZNIKU: Trijumfom na FMP-om crveno-beli prekinuli niz loših rezultata (FOTO)
Foto: Starsport©

ABA LIGA

PUKLA STOTKA! ZVEZDINA RAPSODIJA U ŽELEZNIKU: Trijumfom na FMP-om crveno-beli prekinuli niz loših rezultata (FOTO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde slavili su nad FMP-om sa 111:75 u meču 10. kola ABA lige.

Crveno-bele su u Železniku predvodili Ognjen Dobrić sa 21 i Marko Simonović sa 19 poena, dok se sa 17 u FMP-u istakao Stefan Lazarević.

Zvezda je zabeležila devetu pobedu u regionalnom takmičenju, u kom uz jedan poraz zauzima prvo mesto na tabeli.

FMP sa dve pobede i šest poraza zauzima 11. mesto u ABA ligi.

TOK MEČA:

4. ČETVRTINA

40. minut - Pogađa jedno bacanje Lazarević, a onda pogađa deseti poen Uskoković i upisuje prvi dabl dabl učinak u crveno-belom dresu.

39. minut - Trojka i Uskokovića. Zvezda ih je ubacila tačno 20 do sada!

35. minut - Pogađa Pecarski sa poludistance, a faulirani Simanić pogađa jedno bacanje. Zvezda upisala stotku! (65:100)

33. minut - Laganiji ritam u nastavku. Uskoković dvojkom otvara poslednju deonicu (63:91), pa istim brojem poena uzvraća Pecarski (65:91). Još jedna trojka Dobrića (65:94).

3. ČETVRTINA

30. minut - Zvezda na kraju treće četvrtine ima ubedljivo vođstvo (63:89)

27. minut - Dobrić pogađa trojku na svom jubilarnom meču, a potom Rit faulira Popovića. Pogađa jednom. Volden ubacuje za tri poena posle greške Lešića, ali se iskusni centar "vraća" trojku. Jagodić-Kuridža će na liniju penala i pogađa oba. Faul u bloku Ulubaja na Uskokoviću, a onda je mladi plej Zvezde fauliran i u napadu i na liniji penala je - pogađa oba (55:80).

25. minut - Serija FMP-a od 8:0 Poeni Lazarevića pod faulom, prethodno se Volden nije snašao u napadu Zvezde (48:70).

22. minut - Zvezda nastavlja sa trojkama! Lojd je drugo poluvreme otvorio trojkom, pa Pecarski pogađa za dva poena (40:64). Nova trojka stigla je od Simonovića, pa onda i još jedna (40:70).

2. ČETVRTINA

20. minut - Više promašaja na obe strane, FMP ne koristi i kažnjava Zvezdu. I kad to nisu uradili Panteri uradio je Džordan Lojd trojkom u tranziciji (38:54).

Zvezda na odmor odlazi dvocifrenom prednošću - 38:61.

19. minut - Zvezda rutinski odrađuje posao. FMP je uzeo minut odmora, a onda je Simonović pogodio još jednu trojku. Nesportski faul Lojda, Lazarević daje jedan poen sa penala. a ovo je sjajan napad za njega - pogodio je i trojku (37:51). Promašuje Lazić za dva, a onda i Lojd promašuje sve sa trojke.

17. minut - Lazić 4/4 za tri poena! Zvezda ubedljivo vodi! (33:48)

15. minut - Posle polaganja Dobrića, Lazarević pogađa trojku, pa je uzvraća Simonović (24:37). Ulubaj je pogodio za dva i uzvratio je sjajni Simonović – (26:39).

13. minut - Volden gazi aut liniju, ali sa druge strane Lazarević nastavlja seriju svojih promašaja. Nenadić ne uspeva da pogodi preko Terija (32:21), a onda Marko Radovanović lupa efektnu rampu sa strane pomoći.

1. ČETVRTINA

10. minut - Pecarski je izgradio dobru poziciju u reketu i poentirao je pod košem. Davidovac je okrenuo Simovića fintom i iznudio prekršaj.

Zvezda na kraju prve četvrtine vodi 30:19.

9. minut - Zvezda održava prednost. Čarapić je fauliran, ali promašuje oba slobodna bacanja, ali onda Dobrić gubi loptu i pravi faul nad Nenadićem. On pogađa oba puta.

Sjajan pas Uskokovića za Kuridžu, koji pogađa uz faul, a potom kompletira sve pogođenim slobodnim bacanjem. Sa druge strane brz napad, Pecarski u naletu pogađa pod faulom, pogađa bacanje, pa i on kompletira napad za tri poena.

8. minut - Nastavlja se serija Zvezde!

Dobrić pogađa za tri (11:19), tehničku grešku dobija Jovanović i bacanje pogađa Lojd. Lešić je jednim slobodnim bacanjem prekinuo seriju, pa je Simović faulirao Davidovca, koji ide na bacanja (12:21). Dobrić je pogodio za dva i +11 Zvezde, pa je Čarapić fauliran i išao je na liniju penala i promašio oba.

7. minut - Jovanović je prinđen da uzme tajm-aut!

6. minut - Serija gostiju od 11:0 za nestvaran preokret u Železniku!

Trojka Branka Lazića iz ugla, asistirao mu je Lojd. Dobro se brani Zvezda, Lazareviću ispada lopta, Lojd ne pogađa u kontri, ali Simonović hvata skok u napadu i biva fauliran (11:10). Zvezda vodi po prvi put posle izgubljene lopte Ulubaja i poena Lojda na obruču (11:12).

Panteri pokušavaju za tri - ali bez uspeha, pogađa još jednu Lazić. Serija crveno-belih je 11:0 i sada Zvezda vodi.

4. minut - Panteri održavaju prednost (11:6). Nemanja Popović upisuje i sedmi poen. Kori Volden upisuje drugi faul i Uskoković se sada nalazi na parketu.

Čarapić pogađa oba slobodna bacanja, zatim sledi faul nad Kuzmićem koji takođe pogađa oba bacanja.

3. minut - Domaćin je sjajno otvorio meč (5:0), Popović polaganjem upisuje prve poene, a ona ubacuje i trojku

1. minut - Meč je počeo! FMP ima prvi napad

Crvena zvezda je u četvrtak uveče igrala protiv Olimpijakosa i posle manje od 48 sati ponovo će na parket. Posle četiri vezana poraza u svim takmičenjima pokušaće da se vrate na pobedničke staze.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track