SRBIN SPREMAN ZA START NOVE SEZONE Jokić: Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet
Foto: Profimedia

lider nagetsa

SRBIN SPREMAN ZA START NOVE SEZONE Jokić: Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet

Košarka -

Najbolji košarkaš Denvera, srpski centar Nikola Jokić, spreman je za izazove koji ga čekaju u novoj sezoni najjače košarkaške lige na svetu.

Nikola je pred prvi meč u novoj NBA sezoni govorio za medije o svojoj ulozi u timu, očekivanjima...

Jokić je izrastao u pravog lidera tima na terenu i van njega i potpuno je svestan uloge u kojoj se našao.

"Rekli su mi da je to sledeći korak pa ih slušam. Video sam da svi dobri igrači imaju takav mentalitet, da pričaju sa ekipom, da razgovaraju individualno. Ovde sam šest godina, od početka sam sa trenerom (Majkom Melounom, prim. aut), pa zato znam šta traži od igrača. Mislim da mogu da im pomognem da dobiju dodatne minute, više lopte", rekao je Jokić.

As Nagetsa je istako da nije bilo potrebe da mu neko sugeriše kako bi trebalo da se ponaša kao lider ekipe.

"Jednostavno kažem ako imam šta da kažem. To neće uvek biti dobro. Tako ja shvatam taj proces, tako ga vidim, treneri će me ispraviti ako grešim, ali se nadam da se neće često dešavati."

Tim iz Kolorada je prošle sezone stigao do finala Zapadne konferencije, a Srbin smatra da ove sezone mogu da naprave još bolji rezultat.

"Možemo da budemo mnogo bolji. Kada je druga petorka na parketu lopta i igrači su se dobro kretali, mogli ste da vidite da veruju jedni drugima na šutu, svi žele od slobodnog igrača da šutira. Takav način igre, takvo samopouzdanje će nam mnogo značiti", rekao je Jokić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track