RADONJIĆ POSLE POBEDE NAD PANATINAIKOSOM: Igrali smo dobro ceo meč, ne bi bilo fer da nismo pobedili!
Foto: Starsport

konferencija

RADONJIĆ POSLE POBEDE NAD PANATINAIKOSOM: Igrali smo dobro ceo meč, ne bi bilo fer da nismo pobedili!

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu Panatinaikos sa 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25), u utakmici 17. kola Evrolige.Zvezdu je predvodio Kori Volden sa 17 poena i pet asistencija, Kino Kolom postigao je 13 poena, a Ognjen Dobrić 11 poena i četiri skoka. Duop Rit u pobedi je učestvovao sa sedam poena, a po šest poena dodali su Dejan Davidovac i Marko Jagodić-Kuridža.

U grčkom timu najefikasniji je bio Janis Papapetru sa 20 poena, dok je dobru partiju prikazao i srpski košarkaš Nemanja Nedović sa 16 poena i četiri asistencije. Aron Vajt dodao je osam poena, a Ben Bentil šest.

Panatinaikos je počeo nešto bolje utakmicu, poveo je sa 8:2, ali je Zvezda posle toga uspela da preokrene. Kako je utakmica odmicala crveno-beli su uvećavali prednost, koja je u drugoj četvrtini iznosila i 17 poena (48:31).

Domaći su posle toga održavali dvocifrenu prednost, a obe ekipe bile su slabe u šutu u trećoj četvrtini u kojoj su postigle po devet poena. U poslednjoj deonici Panatinaikos je uspeo da spusti razliku, a 55 sekundi pre kraja "trojkom" Janisa Papapetrua da izjednači na 68:68.

Posle dva slobodna bacanja Džonija O'Brajanta, a zatim i Korija Voldena, Zvezda je stekla četiri razlike, 72:68, a pet sekundi pre kraja Papapetru je postigao novu "trojku" i Panatinaikos je smanjio na poen zaostatka.

Pobedu Zvezdi obezbedio je Davidovac poenima sa linije za slobodna bacanja.

Zvezda je 15. na tabeli sa šest pobeda i 11 poraza, a Panatinaikos ima pet pobeda i 11 poraza uz utakmicu manje.

U narednom 18. kolu Zvezda će 7. januara dočekati Fenerbahče, a Panatinaikos će biti domaćin Zenitu iz Sankt Peterburga.

"Prvo poluvreme smo odigrali jako dobro, u oba pravca. Nije bilo lakih poena, oni su nas remetili menjanjem odbrane, ali smo ostali koncentrisani. Uspeli smo da stignemo do dobre pobede dobrom odbranom i važnim poenima sa penala", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić, preneo je klupski sajt.

On se osvrnuo na neizvesnu završnicu.

"Bilo je potrebno naći najbolje rešenje. Igrali smo celu utakmicu jako dobro i bila bi šteta da nismo dobili nagradu. Napadački smo bili malo u problemu, ali smo uspeli pametnijim rešenjima da stignemo na liniju za slobodna bacanja. Sve je važno u Evroligi. Mora mnogo toga da funcioniše da bi se pobedilo. Igra je bila dobra, mnogo bolja nego u prethodnom meču. Posle meča u Laktašima je izgledalo da će i večeras biti loše, da neće ni biti neizvesne završnice. Igrali smo bez nekoliko igrača, pa su se igrači istrošili zbog svojih drugova", naveo je Radonjić.

Crveno-beli će na teren 2. januara, kada ih očekuje utakmica protiv Zadra u ABA ligi.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track