JOKIĆ JE DOKTOR KOŠARKE! Srbin petim tripl-dablom ove sezone zakucao Karija i Golden Stejt (VIDEO)
Foto: Profimedia

NBA

JOKIĆ JE DOKTOR KOŠARKE! Srbin petim tripl-dablom ove sezone zakucao Karija i Golden Stejt (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Golden Stejta sa 114:104, uz još jedan tripl-dabl Nikole Jokića.

Neverovatni srpski as ostvario je ove noći peti tripl-dabl ove sezone i u rutinskoj pobedi protiv Golden Stejta (114:104) još jednom je sabrao neverovatne cifre - dao je 23 poena, uz 14 skokova i 10 asistencija.

Srpski košarkaš je tako po učinku bio relativno blizu svog ovosezonskog proseka, koji kaže da on po utakmici prosečno beleži tripl-dabl. Pored toga što postiže oko 24,2 poena po utakmici, momak iz Sombora kraj svog konta ima 11,2 skoka i 10,4 asistencija.

Denver je od druge četvrtine konstantno bio u vođstvu i verovatno najlakše ove sezone stigao do pobede. Kada se lomilo, Jokić je dodao gas i razigrao se posle "mršavih" pet poena u prvom poluvremenu, uz šest skokova i četiri asistencije. Šutirao je 7/14 iz igre, 0/3 za tri, a ponovo je bio i atraktivan. Izdvojilo se zakucavanje s dve ruke na drugi obruč.

Jokića su u pobedničkom timu najbolje pratili Vil Barton i Džamal Marej sa po 17 poena, Džamičel Grin je dodao 15, a Pol Milsap 12 poena.

U redovima Golden Stejta najbolji je bio Stef Kari koji je ubacio 35 poena, uz pet trojki čime je stigao do brojke od 2.545 trojki u karijeri i nedostaje mu 15 da se izjednači sa Redžijem Milerom na drugom mestu večne liste. Džejms Vajsman je dodao 18, a Endrju Vigins 16 poena za Voriorse.

I Denver i Golden Stejt sada imaju po šest pobeda i isto toliko poraza.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track