FILIPOVSKI PRED METROPOLITANS: Možemo da ih iznenadimo!
Foto: @starsport

evrokup

FILIPOVSKI PRED METROPOLITANS: Možemo da ih iznenadimo!

Košarka -

Trener košarkaa Partizana Saša Filipovski očekuje da tim pruži svoj maksimum u meču 2. kola Top 16 faze Evrokupa protiv francuskog Metropolitansa.

Posle ubedljive pobede protiv Trenta, crno-beli sutra od 20.45 igraju u gostima francuskom timu u Parizu.

"Okrećemo se novim izazovima i očekivanja od ove utakmice su da pre svega damo svoj maksimum. Metropolitans je ekipa koja je u prvom kolu iznenadila Lokomotivu iz Krasnodara, u utakmici koju su odigrali zrelo i jako. Imaju dobru ekipu i pokazali su visok kvalitet. Ako odigramo borbeno i mudro, imamo šansu i možemo ih iznenaditi. Čeka nas izazov, u Top 16 fazi takmičenja nema loše ekipe i daćemo sve od sebe da odigramo na visokom nivou", rekao je Filipovski za klupski sajt.

Metropolitans sutrašnji susret dočekuje posle pobede na gostovanju u Krasnodaru protiv Lokomortive Kubanj.

"Francuska ekipa se pojačala s plejmejkerom Stolom, koji ima brz šut za tri poena, stoga moramo da na njemu odigramo dobru odbranu. S druge strane, imaju brze i jake igrače ispod koša, brzi su u tranziciji i napadaju jedan na jedan. Igraju košarku koja je mešavina francuske košarke i sistema igre koji je uspostavio trener Zdovc. Naša šansa je u dobroj odbrani, skoku u napadu, da igramo maksimalno timski i da sve igrače uključimo u igru", istakao je Filipovski.

Plejmejker crno-belih Džošua Perkins smatra da je Metropolitans kvalitetan tim koji ima dobre bekove, dobre šutere i da s razlogom igra u Top 16.

"Ovaj meč je još jedan test za nas, ali mu se radujemo. Ključ za pobedu biće timska odbrana, zajednička timska igra, kroz koju ćemo sprovesti u delo trenerovu strategiju za ovu utakmicu. Moramo da igramo jedni sa drugima i jedni za druge i to će nas dovesti do pobede", poručio je Perkins.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track