MENTALNI POREMEĆAJ JE OD NBA ASA NAPRAVIO BESKUĆNIKA: Prosio na ulici, brutalno pretučen, a sada je potpuno drugi čovek (FOTO)
Foto: Twitter Printscreen

NEVEROVATNA PRIČA

MENTALNI POREMEĆAJ JE OD NBA ASA NAPRAVIO BESKUĆNIKA: Prosio na ulici, brutalno pretučen, a sada je potpuno drugi čovek (FOTO)

Košarka -

Bivši NBA košarkaš Delonte Vest uslikan je pre nekoliko meseci kako prosi na ulici u Dalasu, a sada je cela priča poprimila potpuno drugi tok.

Iako je u karijeri zaradio više od 16 miliona dolara, Delonte je ostao bez prebijene pare. Pre desetak godina dijagnostifikovan mu je bipolarni poremećaj, imao je ozbiljnih mentalnih problema, a kasnije se odao i porocima, pa mu se život potpuno raspao.

Delonte Vest
foto: Profimedia/Printscreen

Od 2016. godine nesrećni Vest je živeo na ulici i često upadao u ozbiljne probleme. Početkom 2020. godine pretučen je u Vašingtonu, a potom uslikan kako prosi za hranu u Dalasu.

Bivši saigrači i treneri nudili su mu ranije pomoć, ali on je odbijao da ide na lečenje. Međutim, vlasnik Dalas Maverksa, Mark Kjuban uzeo je stavr u svoje ruke i potpuno promenio život nesrećnom Delonteu.

"Dame i gospodo, predstavljam vam Delontea Vesta. Dug, dug, dug put nas čeka, ali je napravio prve korake i podelio ih sa svima nama kao zahvalnost za vašu ljubav i podršku", poručio je 9. oktobra prošle godine Kjuban.

A sada, nepuna tri i po meseca kasnije - Vest ima posao.

"Delonte je dobio posao u 'Ribaund terapijskom centru' u Floridi, ustanovi u kojoj je i sam bio. Dalasov gazda Mark Kjuban je u septembru ponovo spojio Vesta i njegovu majku i sve vreme ostao u bliskim odnosima", otkrio je ovog utorka Šams Čaranija, novinar "Atletika".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track