KAKVA ČAST ZA SRPSKU KOŠARKAŠICU: Nataši Kovačević "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske
Foto: Starsport©

PRIZNANJE

KAKVA ČAST ZA SRPSKU KOŠARKAŠICU: Nataši Kovačević "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske

Košarka -

Bivša košarkašica Srbije Nataša Kovačević dobila je "Orden viteza Nacionalnog reda“ Francuske, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Kako se navodi, Kovačević koja je već nekoliko godina deo tima KS S-a dobila je pismo ambasade Francuske u Beogradu u kome piše da joj je, na predlog amabasade Francuske, predsednik Emanuel Makron dodelio "Orden viteza Nacionalnog reda“.

U obrazloženju je rečeno da je Francuska prepoznala sportsko angažovanje najvišeg nivoa, uprkos svim ličnim problemima i iskazanoj podršci mladim sportistima koji imaju poteškoće, kao i da je Natašino angažovanje bilo pravi pokazatelj i upečatljiva ilustracija francusko-srpskih odnosa u domenu sporta, izuzetne solidarnosti, uzajamne pomoći i međusobnog poštovanja.

Nataša Kovačević
foto: Starsport©

- Počastvovana sam imenovanjem za viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske. Priznanje je svojevrsna kruna zajedničkom radu na unapređenju srpsko-francuskih veza, kao i veliki podstrek za budućnost. Ovo priznanje za mene predstavlja veliku odgovornost koju ću nastojati da opravdam. Snaga svakog pojedinca je u grupi ljudi koji ga okružuju, a u ovom našem poduhvatu posebnu zahvalnost dugujem ambasadi Francuske u Srbiji, gospodinu Žan Pjeru Siutatu, Goranu Radonjiću, Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, Košarkaškom savezu Srbije, „Sinesport“ produkciji, kao i mnogima drugima koji će se prepoznati - rekla je Kovačević za sajt KSS-a.

(Kurir sport/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track