DA LI JE PRVI ČOVEK KK PARTIZAN NAJVIO POVRATAK VUJOŠEVIĆA? Ostoja Mijailović: Vraćamo Duletovu filozofiju u klub!
Foto: Ana Paunković/Printskrin

bomba

DA LI JE PRVI ČOVEK KK PARTIZAN NAJVIO POVRATAK VUJOŠEVIĆA? Ostoja Mijailović: Vraćamo Duletovu filozofiju u klub!

Košarka -

Prvi čovek KK Partizan remizirao je dosadašnju sezonu crno-belih, ali je pričao i o očekivanjma od naredne.

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović bio je gost u emisiji portala Sputnjik “Milanov korner” u kome je otvoreno govorio o brojnim temama.

Ono što je jasno je da će Partizan napraviti potpuno drugačiju filozofiju za sledeću sezonu.

Od sledeće sezone pravimo totalno drugačiju strategiju. Ova sezona je posledica prošle. Još polažemo nade i u ovu. Od sledeće ćemo drugačije. Nećemo da se takmičimo sa ekipama koje imaju neograničene budžete. Vratićemo se našim vrednostima. Promenićemo koncept. Tarlać, Radovanović, Jovanović… Oni su nadošli i imaće šansu sledeće sezone. Nećemo da budemo kao mačka koja juri svoj rep. Izaći ćemo još jači iz ovoga – tvrdi Mijailović.

Ostoja Mijailović
foto: Tamara Trajković

Što se tiče rastanka sa Kodijem Milerom-Mekintajerom i Nemanjom Gordićem, prvi čovek crno-belih je izričit.

Sportski sektor nije uspeo da dovede na vreme igrače. Sekli smo ugovor igračima za koje se misli da su remetilački faktor, a nismo doveli pojačanja. Pre svega odluka da odu Gordić i Mekintajer je odluka trenera i sportskog sektora. Nisam ja doneo tu odluku. Uprava tada nije ograničavala sportski sektor da dovedu zamenu. Nismo rekli da nemamo novac. Nego ljudi nisu uspeli da nađu. Videćemo na kraju sezone. Svako će platiti cenu. Nije to ni bitno, nego ko će rešavati te probleme.

I ovaj put Mijailović je uverio javnost da su plate redovne, a objasnio je i kome su sve isplaćena primanja tokom današnjeg dana.

Danas je ekipa primila platu. Danas je platu primio Duško Vujošević, Gašić, Dalo, Milutinov, Tepić, Vranješ, Marić, da li vi verujete to? Ceo tim 2010. je primio platu. To su reprogrami zakasnelih plata.

Povela se priča i o tome da li je bilo ideja da se dovede na mesto trenera Dejan Milojević, koji je od četvrtka trener Budućnosti, ali i da li je realno da se u klub vrate Duško Vujošević ili Željko Obradović.

Ne možete sve legende da spakujete u klub. Razgovarali smo sa Milojevićem prethodnih godina. Čestitamo mu na poslu. Nije to tako jednostavno – objasnio je Mijailović, a potom se osvrnuo na povratak dve trenerske ikone crno-belih: – Vujoševiću se dugovalo oko 400.000, sada mu se duguje možda 70.000 ili 80.000 evra. Bio je uvek korektan. Da li će se neko od njih vratiti. Uvek možemo o tome da pričamo. Čujem se sa tim ljudima. I sa Obradovićem, Vujoševićem, Kićanovićem, Bodirogom. Da li će se nekada vratili? Uvek postoji mogućnost. Oni su više Partizan nego ja.

Duško Vujošević
foto: Ana Paunković

Mijailović je oštar kada govori o nekim porazima u ABA ligi.

Za te utakmice nema opravdanja pa i da nismo imali trenera. Neki igrači su kažnjeni, neki će biti kažnjeni. Naš jedan igrač u rosteru ima veću bruto platu od celog rostera jedne od tih ekipa. To je sramota. Znam da su videli sebe u Evroligi pre korone, ali platili smo i mi cenu. Moramo da budemo bolji.

I pored svih problema prvi čovek tima iz Humske poslao je optimističnu poruku.

U ovim trenucima, apsolutno je teško svim navijačima Partizana. Navikli smo na lepše dane, na bolje rezultate. Ne možemo da promenimo previše, šta god činili. Dosta više radimo nego prošle sezone. Nisam siguran da ovo možemo i nazvati sezonom. Svako gleda da preživi. Da dođu normalnija vremena. Ipak, navijači ne treba da brinu za budućnost – zaključio je Mijailović.

Kurir sport / Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track