GROBARI SLAVE PERKINSA: Amerikanac objasnio zašto nije mogao da promaši kad je bilo gusto! (VIDEO)
Foto: Starsportphoto

Trebalo je imati hrabrosti

GROBARI SLAVE PERKINSA: Amerikanac objasnio zašto nije mogao da promaši kad je bilo gusto! (VIDEO)

Košarka -

Spektakularna pobeda košarkaša Partizana nad Lokomotivom (71:69) ostavila je crno-bele u igri za Top 8 Evrokupa.

Viđen je možda i najveći povratak ekipe u poslednjih nekoliko godina, od "minus 18" do trijumfa i velike radosti. Na kraju je junak ispao Džoš Perkins, koji se tokom meča mučio sa šutem, a onda, kada se lomilo, sa vezanih pet poena dokrajčio rivala.

KK Partizan, Džoš Perkins, Lokomotiva
foto: Starsportphoto

- Uh, imao sam sreće da je sve to ušlo na kraju. Bio sam frustriran što sam promašio neke otvorene i lake šuteve ranije. Međutim, saigrači su me sve vreme bodrili i ulivali su mi samopuzdanje, nisu mi dozvoljavali da padnem. Zato sam i šutnuo trojku i na kraju onaj ulaz koji je, ispostavilo se, bio odlučujući - priča Amerikanac za klupsku televiziju i dodaje:

- Veoma teška i važna pobeda, kad smo zaostajali za 18 poena i dalje smo se držali zajedno. Negde smo znali da još možemo da pobedimo i imali smo strašnu želju.

Mnogo je scenarija u Partizanovoj grupi do kraja ove faze Evrokupa, ali bi bilo najbolje da tim Saše Filipovskog savlada i Trento na gostovanju i Bulonj na Novom Beogradu u poslednjem kolu.

- Super važne utakmice, ali idemo jednu po jednu. Trento je naredni rival, Partizan ih je dobio ovde, oni sigurno misle da mogu da nam se revanširaju. Mi moramo da izvučemo sve što je ostalo u našim telima i da budemo spremni za rat - zaključuio je Perkins.

Tomas: Pokazali smo kakva su nam srca

Džoš je bio junak u finišu, a Rašon Tomas je na svojim plećima izneo najveći teret. Bilo je to njegovo najbolje izdabnje ove sezone.

- Znali smo da nam predstoji žestoka borba za prve dve pozicije u grupi, nadali smo se da možemo da ostanemo u trci. Drago mi je što smo izašli na teren i pokazali kakva su nam srca. Da vam kažem, verujem da možemo da pobedimo u oba meča do kraja. Moramo da znamo ko smo, šta smo, da spoznamo naš identitet.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track