NOVA PARTIZANOVA BLAMAŽA! Igokea odnela pobedu iz Beograda: Crno-beli još korak dalje od plej-ofa VIDEO
Foto: ABA liga

ABA liga

NOVA PARTIZANOVA BLAMAŽA! Igokea odnela pobedu iz Beograda: Crno-beli još korak dalje od plej-ofa VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana su u 18. kolu ABA lige poraženi na svom terenu od Igokee (83:75).

Partizan je tako pretrpeo deseti poraz u 17 mečeva koliko je odigrao u regionalnom takmičenju.

Jošilo, Ilioć i Klemons su sa po 16 poena predvodili Igokeu, 13 je dodao Atić. U Partizanu Tomas 18, Mika 15, Pejdž 14 poena.

Prvo poluvreme je u potpunosti pripalo Igokei. Gotovo tokom čitavog dela prvih 20 minuta izabranici Dragana Bajića su imali prednost. Odlično je funkcionisala saradnja njegovih izabranika, što najbolje pokazuje činjenica da su imali čak 15 asistencija u ovom delu igre.

Partizan je živeo zahvaljujući šutu Markusa Pejdža koji je postigao 3 trojke, a Veličković je ubacio dve. Na kraju prvog poluvremena Igokea odlazi sa prednosšću 36:42. Dvocifreni su u redovima gostiju bili Ilić i Atić sa 11 poena, dok je u Partizanu Pejdž postigao 9, Veličković 8.

Treći period Igokea je započela sjajano. Partizan u napadu nije imao rešenja na pokretljivu odbranu gostiju koji su rotirali pravovremeno, dok u napadu sradnja Ilića i Karmajkla je bila odlična i dovodila do lakih poena. Sredinom period bilo je plus 10 za Igokeu (43:53). Od tog trenutka Partizan je živnuo i posle nekih poena iz tranzicije uspeli su da izjednače. U igokei su u tom trenutku bili jako nezadovoljni suđenjem zbog nekoliko odluka, a ubrzo je Tomas trojkom doneo i vođstvo crno-belima (59:57). Ipak, Igokea je do kraja četvrtine ostala pribrana i vratila je vođstvo i na pauzu se otišlo sa 62:63.

Igokea je poslednji period ponovo bolje otvorila. Došli su serijom 7:0 do plus 8, a Partizan je kao i u Ljubljani dugo bio bez koša, tačnije pet minuta. Do kraja meče se igralo koš za koš. Za Partizan je odlično odigrao Erik Mika, dok je u igokei verovatno ključnu ulogu imao Marko Jošilo sa 8 vezanih poena. U trenutku na minut pre kraja meča Partizan je na minus 4 imao napad ali je Zagorac jako loše šutirao i do kraja Igokea je rutinski došla do pobede rezultatom 75:83.

Četvrta četvrtina

40. minut 75:83 - Kraj meča

40. minut 75:81 - Klemons pogađa, gosti u dobroj situaciji

37. minut 69:73 - Tri dobra poteza Tomasa

36. minut 65:73 - Jošilo pogađa trojku

34. minut 62:70 - Partizan je bez poena, a gosti u seriji 9:0

Četvrta četvrtina

30. minut 62:63 - Odlična akcija Jovanovića i Atića

30. minut 62:61 - Probudio se Jaramaz!

30. minut 59:61 - Igokea je brzo vratila prednost na svoju stranu

29. minut 59:57 - Partizan vodi posle poena Tomasa

28. minut 54:57 - Partizan je ubrzao igru i uspeo da se vrati u meč

25. minut 43:53- Partizan je prišao na 40:42, ali je Igokea ušla u seriju i stekla dvocifrenu prednost

21. minut 38:42 - Mika poenima počinje drugo poluvreme

Treća četvrtina

20. minut 36:42 - Igokea je poluvreme sa jednim poeom prednosti, više nego na isteku prvog kvartala, a gotovo sve vreme gosti su u prednosti

18. minut 33:36 - Partizan ima osam skokova u napadu i time drži korak za Igokeom

16. minut 30:35 - Partizan mnogo lakše igra na nepostavljenu odbranu Igokee

13. minut 20:24 - Partizan je sa dva napada u tranziciji prišao na minus četiri a trener Bajić je odmah zatražio minut odmora. Nakon toga Igokea postiže pet poena u seriji

Druga četvrtina

10. minut 16:23 - Osim nekoliko trenutaka kada su bili u seriji 8:0 košarkaši Partizana su imali mnogo problema u napadu, dok je Igokea veoma precizna, posebno u šutu za dva poena

7. minut 13:19 - Košarkaši Partizana su napravili čak tri faula u napadu

3. minut 11:8 - Posle trojke Pejdža pogodili su Jaramaz i Veličković

2. minut 3:4 - Po jedna trojka na obe strane na startu

Prva četvrtina

Trener crno-belih Sašo Filipovski izneo je očekivanja pred ovaj duel.

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas - rekao je Filipovski za klupski sajt.

U prvom meču Igokea je u Laktašima odnela pobedu nakon produžetka (90:84).

- Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka i ko ih više napravi - gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala..

Partizan, Uniks, Sašo Filipovski
foto: @starsport

Mladi bek crno-belih Uroš Trifunović ističe da će rezultat doći ukoliko ekipa bude igrala kao u drugom poluvremenu protiv Lokomotive.

- Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede - poručio je Trifunović.

Trener košarkaša Igokee Dragan Bajić rekao je da Partizan, i pored loših rezultata u ABA ligi, ima dobar tim i da će njegova ekipa u predstojećem meču morati da se prilagodi čvrstoj odbrani crno-belih.

"Očekuje nas gostovanje ekipi Partizana, ovo nam je treća utakmica u 5-6 dana. Ono čega se ja plašim kao trener je sigurno zamor ekipe. Potrudićemo se da se što bolje oporavimo i što bolje spremimo u ovom kratkom periodu za Partizan", rekao je Bajić.

Ekipa iz Laktaša je trenutno druga na tabeli regionalnog takmičenja sa 13 pobeda i tri poraza, dok je Partizan sedmi sa skorom 7/9.

"Partizan je tim koji uvek moraš respektovati i s poštovanjem ući u svaku utakmicu. Oni jesu rezultatski u nekakvoj krizi pogotovo kada je ABA liga u pitanju, medjutim radi se o jednoj dobroj ekipi i respekt mom kolegi Filipovskom koji se trudi i radi da taj tim podigne na jedan viši nivo", rekao je Bajić.

Dragan Bajić
foto: Saša Pavlić

On je naveo da je Partizan u utakmici protiv Lokomotive Kuban u Evrokupu pokazao karakter.

"Primetio sam taj odbrambeni deo gde su bili dosta agresivni, nisu dozvolili ekipi Lokomotive da se razigra i sigurno da ćemo kroz te analize morati da se što bolje spremimo da se prilagodimo toj čvrstini kada je u pitanju odbrana Partizana. Napadački imaju sigurno jako kvalitetnih igrača, dosta opcija kada je spoljna linija u pitanju i kada je unutrašnja linija u pitanju", rekao je Bajić.

"Mi ćemo morati uložiti napor i nadati se da Partizan ne bude u nekom ritmu da bismo pokušali iskoristiti neku šansu i ako nam se ukaže da slavimo u Beogradu", dodao je on.

Utakmica Partizan - Igokea igra se od 19.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track