U SUBOTU NA PROGRAMU POLUFINALE KUPA KORAĆA: Zvezda na Partizan, Mega na Vojvodinu
Foto: @starsport

novi sad

U SUBOTU NA PROGRAMU POLUFINALE KUPA KORAĆA: Zvezda na Partizan, Mega na Vojvodinu

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sutra uveče se od 21 sat sastaju u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Novom Sadu.

Večiti rivali će odlučiti ko će se za trofej boriti sa pobednikom duela Mega - Vojvodina, koji počinje od 18.30.

Zvezda je u Novi Sad stigla bez petorice prvotimaca koji su pozitivni na COVID-19, a trener Dejan Radonjić ističe da je za sve u klubu u ovom trenutku najvažnije da je stanje bolesnih, odnosno zaraženih igrača, plus trojice trenera i dvojice članova stručnog štaba bolje.

" I to je vest koja je zaista od izuzetnog značaja za sve nas u ovom trenutku. Što se same utakmice tiče, sigurno je da će Partizan koristiti sve prednosti koje ima u ovom trenutku, ali na nama je da damo sve od sebe i da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Ponavljam, mi smo zaista srećni što uopšte možemo da igramo ovaj kup" rekao je trener crveno-belih za klupski sajt.

Trener Partizana Saša Filipovski ističe da je ključ za pobedu protiv večitog rivala pametna igra u odbrani i napadu.

"Zvezda ima individualni kvalitet, na svakoj poziciji ima mnogo kvalitetnih igrača, igraju sa visoko rotacijom i visokim intezitetom, tu će biti ključ kako ćemo odigrati, pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno, da će nas pokrivati po celom terenu. To će biti glavni zadatak mojih igrača, da se tu suprotstavimo, jako, čvrsto i da odigramo pametno", poručio je Filipovski, trener ekipe koja ima tri osvojena trofeja u nizu.

Zvezda je u četvrtfinalu ubedljivo savladala Radnički iz Kragujevca (108:47), dok je Partizan bio bolji od Borca iz Čačka (76:72).

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track