URADILI SMO PO ŠTA SMO DOŠLI: Dejan Milojević: Petrušev sjajan
Foto: FIBA

reakcija

URADILI SMO PO ŠTA SMO DOŠLI: Dejan Milojević: Petrušev sjajan

Košarka -

Pomoćni trener košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Milojević rekao je da je odlična odbrana bila ključ pobede nad Gruzijom () koja je ,,orlovima“ donela plasman na Evropsko prvenstvo.

Košarkaši Srbije su u drugom poluvremenu duela sa Gruzijom u Tbilisiju odigrali na visokom nivou i uz pomoć odličnog šuta za tri, koji ih na početku utakmice nije služio, dođu do trijumfa i overe plasmana na kontinentalno prvenstvo.

– Uradili smo ono po šta smo došli. Pobedili smo i kvalifikovali se na Evropsko prvenstvo. Odbrana je bila odlična tokom cele utakmice i to je bio ključ. U prvom poluvremenu nismo pogađali, ali smo u drugom delu uspeli to da nadoknadimo i Gruzija više nije mogla da nas stigne – naveo je Milojević.

On je na ovom meču menjao Igora Kokoškova koji ima klupskih obaveza u Fenerbahčeu, pa mu je to ujedno bila prva utakmica kao prvi trener reprezentacije.

– Bio sam opušten. Saradnici su mi pomogli da pripremim utakmicu i zapravo nisam učinio ništa specijalno. Da, bila je ovo važna utakmica, ali kada sam bio igrač, čitavu karijeru sam se nosio sa pritiskom i ovo nije bilo ništa novo za mene. Nisam uradio ništa što ne radim poslednjih 10 godina koliko sam trener. Sada moramo da se pripremimo za Švajcarsku, iako nema rezultatskog značaja, u reprezentaciji mora da se dobija svaki meč – istakao je Milojević.

Sa 27 poena, Filip Petrušev je bio maestralan protiv Gruzije i ujedno i najefikasniji akter meča.

– Veliki sam fan njegove igre. Odličan je u domaćem šampionatu i nismo znali kako će se nositi sa pritiskom jer je ovo bila njegova prva utakmica. Ipak, videli smo šta može i bio je naš najefikasniji igrač – završio je bivši trener Mege.

Svoj sud o utakmici dao je i kapiten Miroslav Raduljica.

– Sjajna partija celokupnog tima. Imali smo neke momke koji su po prvi put u seniorskoj reprezentaciji i hteo bih da im čestitam, kao i ostatku ekipe. Uradili smo posao koji je trener tražio od nas i to je bio razlog zašto smo i pobedili. U prvom poluvremenu je bilo neizvesno, jer smo promašivali spolja, ali smo uspeli smo da uđemo u ritam i igramo dobar pik-en-rol – podvukao je Raduljica.

Naredni meč, Srbija igra takođe u Tbilisiju protiv Švajcarske u nedelju od 13 sati.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track