Najnovije vesti

LEGENDARNI KOŠARKAŠ SE JOŠ JEDNOM OPROSTIO OD ĐOLETA: Dino Rađa recitovao dirljive stihove o Balaševiću VIDEO
Foto: ATA Images

emotivno

LEGENDARNI KOŠARKAŠ SE JOŠ JEDNOM OPROSTIO OD ĐOLETA: Dino Rađa recitovao dirljive stihove o Balaševiću VIDEO

Košarka

Legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš Dino Rađa, još jednom se dirljivo oprostio od Đorđa Balaševića.

Ovog puta tako što je izrecitovao stihove Marka Miloševića iz pesme “Panonskom mornaru” koju je ovaj pesnik napisao za Đoleta. Panonskom mornaru

E, moj mornaru bez broda, danas za tobom krenu suza horda. E, moj pesniče, veći od Panonskog mora, rano je, moglo je još, ali kad se mora onda se mora.

Najveći si bio za svoje sitne paore. Lomi se bagrenje noćas, lipe sade, ravnica ore. Pevci neće jutro najaviti, strašni postadoše tužni. Dugovi se noćas opraštaju, ni kockari nikom nisu dužni.

Igrao si hrabro, mislima, rečima, ponos na tebe je od tuge sad jača, tvojim najprečima. Uvek si znao da ne rodi se ni lepša ni bolja, jer za tebe bi Olja-Olja!

Zapamti, računamo na tebe, računaj na nas. Mogao si još, nije moralo to baš danas. Obećavam, nema tužnog čina trećeg. Mirno spavaj…do viđenja sledećeg!

Marko Milošević

Podsetimo, Rađa je i pre ovog snimka imao poruku za Balaševića.

“Tužan dan. Pretužan. Jedan od najvećih umetnika svih vremena. Tako jedan dobar lik koji je čitav život širio dobro oko sebe. Čast mi je bila poznavati te. Počivao u miru Đole, iako takvi kao ti nikada ne umiru. Ne mogu i da hoće”, napisao je Rađa u poruci za Balaševića.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...