PARTIZAN U DALMACIJI! Filipovski pred Zadar: Da izvučemo maksimum iz onoga što imamo
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

PARTIZAN U DALMACIJI! Filipovski pred Zadar: Da izvučemo maksimum iz onoga što imamo

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Saša Filipovski rekao je danas da njegova ekipa, iako opterećena povredama, dati sve od sebe da u predstojećem meču protiv Zadra "izvuče maksimum iz onoga što ima".

"U narednom meču ćemo dati sve od sebe da izvučemo maksimum iz onoga što imamo. Zadar ima veliku širinu u napadu i igrače koji dobro pogađaju za tri poena. Četvorke su pokretljive i brze, tako da imaju dosta kreatora i igrača za igru jedan na jedan", rekao je Filipovski, prenosi klub.

"Ekipa Zadra već godinama igra široko i brzo na otvorenom terenu, uz dosta šuteva iz kornera. Na utakmici će biti važna naša osnova igre, koliko dobro ćemo uspeti da odbranimo jedan na jedan pikenrol, kako ćemo puniti reket, zatvarati spoljne igrače na skoku i braniti kontranapad", istakao je Filipovski.

Košarkaši Partizana sutra gostuju ekipi Zadra u utakmici 19. kola ABA lige.

Crno-beli su sedmi na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobeda i deset poraza, dok je Zadar pretposlednji sa skorom 5/9.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Zadra koji je veoma neugodna ekipa sa kvalitetnim igračima u rosteru. Igraju dobro, pogotovo na svom terenu, tako da ćemo morati da damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede", rekao je košarkaš Partizana Nemanja Dangubić.

Utakmica u dvorani "Krešimir Ćosić" igra se sutra od 17.00.

Nakon gostovanja Zadru, ekipa Partizana putuje pravo u Italiju gde će se u okviru petog kola Top 16 faze Evrokupa sastati sa ekipom Trenta. Taj meč je na programu u sredu od 20.00

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track