POSLE VUJOŠEVIĆA - POTOP! Partizan za šest godina promenio NESTVARNIH OSAM TRENERA! Šta se dešava s velikanom srpske košarke?
Foto: KURIR

Analiza kurira

POSLE VUJOŠEVIĆA - POTOP! Partizan za šest godina promenio NESTVARNIH OSAM TRENERA! Šta se dešava s velikanom srpske košarke?

Košarka -

Smena Saše Filipovskog nastavak je neslavnog niza crno-belih koji nikako da nađu predvodnika na duže staze

Vladavina Duška Vujoševića i posle godine osam, devet godina lutanja u potrazi za dostojnom zamenom slavnog treneru. Partizan je od 2015. godine promenio čak osam trenera, a ako uključimo i Vladu Jovanovića koji je vodio klub dok je Vujošević bio u CSKA dolazimo do brojke od čak devet šefova struke!

Košarkaški klub Partizan godinama je bio prepoznatljiv po jakom uticaju trenera. Kako o delovanju "šefa" na zbivanja na terenu, tako i na sve priče van terena, vođenje kluba, borba za što bolji položaj tima, vrhunski rad sa mladim igračima... Sve to bilo je delo Duleta Vujoševića, a period koji je usledio od njegovog odlaska iz kluba obeležilo je nešto nezamislivo za Partizan - stalne smene trenera!

Saša Filipovski, Sašo Filipovski
foto: Zorana Jevtić

Jedan trener po godini. Bez kontinuiteta, a ako i dođe do stvaranja nekog uspeha slede drugi problemi kao što je to bio slučaj sa Trinkijerijem. U takvim turbulentnim dešavanjima potpuno je logično da nema ni uspeha. Osim Andree gotovo da nema trenera koji je ostavio neki trag (čitaj: veći uspeh) od odlaska Vujoševića. Osvajanje Kupa Srbije nije nešto s čim se klub veličine Partizana može da zadovolji. A, osim toga - drugih pehara nije bilo!

Aleksandar Matović je poslednja lasta u nizu. Da li će ostati u crno-belom jatu duže od prethodnika pokazaće vreme. A, upravo to vreme uči jednom velikom činjenicom - samo trener koji ima kontinuitet u radu i neograničeno poverenje može do uspeha.

SVI TRENERI PARTIZANA U 21. VEKU

.......

Duško Vujošević (2001-2010, 2012-2015)

Procenat pobeda: 71%

......

Vlada Jovanović (2010-2012)

Procenat pobeda: 71%

Petar Božić (2015-2016)

Procenat pobeda: 33%

Aleksandar Džikić (2016-2017)

Procenat pobeda: 68%

Miroslav Nikolić (2017)

Procenat pobeda: 32%

Nenad Čanak (2017-2018)

Procenat pobeda: 58%

Andrea Trinkijeri (2018-2020)

Procenat pobeda: 71%

Vlado Šćepanović (2020)

Procenat pobeda: 44%

Saša Filipovski (2020-2021)

Procenat pobeda: 46%

Aleksandar Matović (2021-)

Procenat pobeda: -

Kurir sport / M. Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track