KURIR OTKRIVA Zoran Savić bio dva puta pred vratima Partizana, Dačić mu nudio bogatstvo!
Foto: Starsport©

Ovoga puta je sigurno

KURIR OTKRIVA Zoran Savić bio dva puta pred vratima Partizana, Dačić mu nudio bogatstvo!

Košarka -

Treća sreća! Tako bi mogao da se sumira odnos legendarnog košarkaša Zorana Savića i KK Partizan, u kome će sada obavljati funkciju sportskog direktora.

Crno-beli su, kako saznajemo, ranije dva puta nameravali da angažuju stamenog Zeničanina, ali kao igrača.

Prvi put se to desilo još u vreme kada je Zoran bio centar Čelika iz Zenice, ali je na kraju otišao u Jugoplastiku kod Božidara Maljkovića, pošto je Partizan u svojim redovima imao Vladu Divca, Miroslava Pecarskog i Milenka Savovića, pa je prevagnula procena da će u Splitu imati više prostora za igru.

Drugi put su crno-beli pregovarali sa Savićem u leto 2000. godine, kada je predsednik kluba bio Ivica Dačić. Gotovo sve je bilo ugovoreno, Savić je izlazio iz povrede i bio mu je potrebna sredina u kojoj će da se vrati u punu formu.

Dačić mu je nudio ugovor od 500.000 nemačkih maraka, ali na kraju nije došlo do realizacije. Navodno, Savićevoj supruzi nije se svidela ideja da žive u Beogradu, u kome je bilo velikih političkih tenzija.

I zaista, ubrzo, 5. oktobra, došlo je do kulminacije protesta i svrgavanja Slobodana Miloševića s vlasti.

Dačića smenili posle 5. oktobra

Ivica Dačić
foto: Pink Printscreen

Samo pet dana posle dešavanja 5. oktobra Partizan je smenio Ivicu Dačića sa čela Partizana i na njegovo mesto postavio Vladu Divca. Za potpredsednike imenovani su Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Dražen Dalipagić i Ivica Divac.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track