SAVIĆ STIŽE U HUMSKU: Zakazana promocija novog sportskog direktora Partizana
Foto: Saša Pavlić

više nema dileme

SAVIĆ STIŽE U HUMSKU: Zakazana promocija novog sportskog direktora Partizana

Košarka -

Košarkaški klub Partizana zakazao je za utorak susret sa predstavnicima medija na kojem bi trebalo da bude ozvaničena saradnja sa Zoranom Savićem, koji će obavljati funkciju sportskog direktora.

U pozivu se ne pominje Savićevo ime, ali se na osnovu dešavanja poselednjih dana može naslutiti šta će biti tema konferencije na kojoj će govoriti i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Zoran Savić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ima značajno iskustvo u obavljanju posla sportskog direktora. Od 2002. do 2005. radio je kao generalni menadžer Fortituda. Smatra se jednim od najzaslužnijih što je italijanski tim igrao finale Evrolige 2004. godine.

Istu ulogu imao je i u Barseloni od 2005. do 2008. U tom razdoblju je na mesto trenera doveo Ćavija Paskvala i praktično sa njim postavio osnove za osvajanje evropske titule 2010. godine.

Tokom igračke karijere, Savić je nastupao za Čapljinu, Čelik, Split, Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus, Efes i Fortitudo.

Sa selekcijom Jugoslavije osvajao je zlata na Svetskom prvenstvu u Argentini 1991. i Evropskim šampionatima u Italiji 1991, Grčkoj 1995. i Španiji 1997.

Uz to, ima i srebrnu medalju sa Olimpijskih igara u Atlanti 1996.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track