PRVI ČOVEK PARTIZANA NA PREDSTAVLJANJU SAVIĆA: Ova sezona je posledica kraja prošle! Sad gledamo u budućnost!
Foto: @starsport

PRVI ČOVEK PARTIZANA NA PREDSTAVLJANJU SAVIĆA: Ova sezona je posledica kraja prošle! Sad gledamo u budućnost!

Košarka -

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović rekao je danas da je prekid prošle sezone zbog pandemije korona virusa uzrok loših rezultata ove.

"Kraj prošle sezone je jedan od nesrećnijih, kako je ona završena pored svih napora koje smo uložili... Onakav prekid sezone je loša situacija koja se desila za klub, a ova je praktično posledica u najvećoj meri prošle sezone, koja je prekinuta kada smo bili prvi kada je trebalo da se vratimo u Evroligu na velika vrata. Ali, moramo da nastavimo dalje", rekao je Mijailović novinarima.

Mijailović je istakao da je potrebno da se Partizan okrene novoj "organizaciji, filozofiji i sistemu rada".

"Gledamo u budućnost i više se nećemo vraćati u prošlost", naveo je predsednik košarkaškog kluba Partizan.

Upitan je za to što ga deo navijača krivi za trenutno stanje u Partizanu.

"Svi zajedno smo neko ko kratko pamti. Zaboravili smo 2017. godinu i da niko nije hteo da dodje u upravu KK Partizan. Znao sam da dolazi teško vreme za Partizan, turbulentna sezona, da Partizan nema snage da mentalno preboli nepravdu koja mu je napravljena. Da sam tog trenutka mislio na sebe, podneo bih ostavku i otišao kao neko ko je protekle decenije najviše uradio za Partizan. Ali, nisam mogao da ostavim ljude da Partizan potone do kraja", rekao je Mijailović.

"Ako ima neko ko može da uradi više od mene, nas, bilo bi nepravedno da ne dodje. Ali, dajte mi ideju ko je to ko će trošiti svoj novac da Partizan vrati na staze stare slave", dodao je predsednik košarkaškog kluba Partizan.

On je dodao da se dugo opirao medijskim raspravama i da je pre nekoliko meseci odlučio da se to više neće dešavati, osim ako neko bude napadao zaposlene u Partizanu.

Postavljen je novi sportski direktor, a tu funkciju će obavljati Zoran Savić.

"Savića poznaje cela svetska košarkaška javnost. To je čovek koji je dosta poznat u svetu košarke i mnogo toga je radio i kao sportski direktor i kao menadžer. Možda je najviše učinio kao košarkaš", kazao je Ostoja Mijailović.

Upitan je za tužbu bivšeg trenera Andreu Trinkijerija i potraživanja od Partizana.

"Trinkijeriju je bilo sve plaćeno kada je odlazio iz Partizana. Sada potražuje ono što nije zaradio. Da li ima pravo na to ili ne, odlučivaće BAT. Ja mislim da nema pravo", naveo je Mijailović.

Prvi čovek crno-belih je istakao da je najveći problem kada bivši igrači ili zaposleni traže "ono što nisu zaradilli", odnosno kamate i kamate na kamate.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track