ŠTA RADI OVAJ MOMAK! Strahinja pogađa koš s terase svog stana na trećem spratu! VIDEO

Košarka -

Pogoditi koš s trećeg sprata, napraviti salto s loptom na glavi i pogoditi obruč i još mnoge druge atrakcije trenutno u Nišu može samo Starhinja Čaušević (26) iz ovog grada koji već duži period oduševljava svojim basketaškim atrakcijama ne samo svoje komšije u naselju Durlan nego veliki broj pratilaca na društvenim mrežama.

Glavni cilj mu je, priča za Kurir, da vrati decu na košarkaške terene koji su se u ovom gradu, u većini, pretvorili u parking prostore.

Ovaj student završne godine Ekonomskog fakulteta na svojim profilima društvenih mreža objavljuje video klipove sa terena ispred zgrade za koje se mnogi pitaju da li ih je moguće izvesti. On se na društvenim mrežama pojavljuje pod nadimkom "doc4or", a mnogi ne znaju da je za te fantastične akrobacije potrebno mnogo vežbe, truda, pretrpljene upale mišića i vremena.

- Nema dece na našim košarkaškim terenima. Nekada su tereni za košarku u Nišu bili puni dece i omladine, a danas su se svi "zatvorili" u kuće, gledaju u monitore i to nikud ne vodi. Počeli su da se parkiraju i na našem terenu, ali smo ih ljubazno zamolili da to ne čine tako da smo ga "sačuvali". Ovo što ja radim je u stvari čista ljubav prema košarci - priča Strahinja.

On trenira košarku već 17 godina, a trenutno je član KK "Triumf". jednog dana mu je palo na pamet da proba fristaj i ukapirao je da je za to potrebno mnogo vežbe.

- Jedno vreme uopšte nisam igrao basket s drugarima. Oni na jednom košu igraju, a ja na drugom vežbam. Stupio sam u kontakt s nekim fristajlerima iz inostranstva, nešto skidao od njih, nešto sam sam osmišljavao tako da je u jednom trenutku broj pregleda mojih klipova postao zavidan. Ali, to je manje bitno. Meni je cilj da deca i omladina izmile iz svojih stanova i ponovo krenu da igraju basket. Istina, u našoj zemlji se ne održavaju takmičenja u fristajl košarci ili bolje rečeno, to je sada u povoju - kaže ovaj momak koji je nastupao u nekoliko humanitarnih manifestacija.

Strahinja priča da snimanje klipova nekada ide teško, a nekada brzo. Koš sa zgrade je na primer dao iz petnaestog pokušaja dok je neki od klipova snimao tri dana zbog zahtevnosti poteza.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track