ZVEZDA GOSTUJE U MOSKVI Radonjić: Da budemo konkurentni i pružimo dobar otpor CSKA
Foto: ABA League/Budućnost VOLI

EVROLIGA

ZVEZDA GOSTUJE U MOSKVI Radonjić: Da budemo konkurentni i pružimo dobar otpor CSKA

Košarka -

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa rezultatski rasterećeno ide u Moskvu na utakmicu protiv CSKA u Evroligi, ali da će se truditi da pruži dobar otpor i da bude konkurentna.

"Gostujemo u Moskvi, rezultatski smo rasterećeni pa možemo da razmišljamo drugačije nego da je utakmica imala i takmičarsku težinu, trudićemo se da pružimo dobar otpor i nadamo se da možemo da budemo konkurentni. Duop Rit sigurno ne putuje, imamo rovitih igrača sa odredjenim problemima, ali moramo od treninga do treninga da donosimo odluke", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde otputovali su u Moskvu, gde će u četvrtak od 18 časova igrati protiv CSKA, utakmicu 31. kola Evrolige.

Radonjić je naveo da se ekipa potrošila u nizu utakmica poslednjih dana, protiv Himkija, Partizana, Cibone, Panatinaikosa i Budućnosti, uz problem izostanka igrača.

"Utakmice smo igrali dobro do Podgorice, gde nismo bili na očekivanom nivou. Energija i koncentracija je bila na niskom nivou. Nemamo pauzu, sledi CSKA i lako je pričati o njima – vrlo kvalitetan protivnik, veliko iskustvo, tim koji ide u borbu za osvajanje titule", dodao je on.

U ekipu se vraća Dejan Davidovac, koji je rekao da su pobede u prethodne dve utakmice u Evroligi mnogo značile za samopouzdanje.

"Jesmo izgubili šanse za plej-of, ali je vrlo važno da igramo što bolje, da se koncentrišemo na stvari koje možemo da ispravljamo u našoj igri jer nam sledi najvažniji deo sezone. Ekipa CSKA je jak protivnik, kandidat za osvajanje Evrolige, plasman medju četiri i osam najboljih se podrazumeva", rekao je on.

U prvom delu sezone Zvezda je u Beogradu posle produžetka pobedila CSKA sa 86:84.

"Očekuje nas totalno drugačija utakmica od one u Beogradu jer sve ekipe koje žele u vrh sada tempiraju formu za ono što sledi. Ono što znamo je da nas očekuje fizički težak meč", dodao je Davidovac.

Na tabeli Evrolige Zvezda je pretposlednja sa sedam pobeda i 21 porazom, a CSKA je drugi sa 19 pobeda i osam poraza.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track