NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO: Osam godina sam igrao za Partizan, taj klub mi nije neprijatelj!
Foto: Stefan Stojanović

Plej crno-belih

NEBOJŠA ČOVIĆ OTKRIO: Osam godina sam igrao za Partizan, taj klub mi nije neprijatelj!

Košarka -

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović godinama je već u raznim sukobima s ljudima iz Partizana. Žestoko je bilo sa Duškom Vujoševićam, a nastavilo se sa Ostojom Mijailovićem.

Čović je u intervjuu za BHBasket pričao io odnosima Crvene zvezde, Partizana i Budućnosti, i koliko oni utiču na situaciju u regionalnoj ABA ligi.

- Prvo, nemojte stavljati u isti kontekst. Što se tiče Partizana, rešićemo to kod nas u kući. To su veliki rivali, ali Partizan ne doživljavam kao neprijatelja. Za razliku od drugih, proveo sam osam godina u Partizanu. Prošao sam pionirsku, kadetsku i juniorsku školu i mlad tim. Vidite u kojim se nevoljama nalazi Partizan i tu ću staviti tačku - rekao je Čović.

Košarkaški Derbi
foto: Starsportphoto

- Što se tiče Budućnosti, mislim da problem može da se reši ako budemo imali pravno i statusno uređenu ligu. Ne moramo da imamo lični odnos, a neke stvari su prešle meru. Mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da se sačuva ABA liga, ali uz poštovanje pravnih akata - dodao je on.

Nebojša Čović, Vesna Čović
foto: Saša Pavlić

Čovićev stav da nikako ne bi trebalo dovoditi regionalnu ligu u pitanje, pa čak i ako jedan klub iz nje dobije višegodišnju licencu za Evroligu.

- Imali smo Cibonu, Partizan i Olimpiju u Evroligi, pa je i dalje postojala ABA liga. Tada je bio drugačiji sistem, sa bodovanjem, ali ne vidim razloga zašto liga ne bi postojala, ako neko i dobije licencu. Ponavljam, ona će postojati ako bude samo liga klubova, ne pojedinaca. Mi smo ugovor s Evroligom izgubili zbog nerada. Lično sam obezbedio ljudima iz ABA lige mogućnost da završe master pri Evroligi, ali se nisu pojavili ni na jednom predavanju, nisu položili nijedan ispit... Evroliga traži sistem, pristup sličan njima. Mi od ABA lige tražimo da bude usklađena s Evroligom. Ako sve bude regularno, neka pobedi najbolji - rekao je Čović.

Na pitanje da li će ostati predsednik Crvene zvezde i u budućnosti, odgovorio je:

- Mandat u Zvezdi mi ističe na leto, a posle svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track