Najnovije vesti

ZAVRŠENO SUĐENJE MILANU KALINIĆU, CITIRAO BALAŠEVIĆA U ZAVRŠNOJ REČI: Šutanovac nije došao, tužilac traži 10 meseci zatvora
Foto: Nikola Anđić

KONAČNA ODLUKA 6. APRILA

ZAVRŠENO SUĐENJE MILANU KALINIĆU, CITIRAO BALAŠEVIĆA U ZAVRŠNOJ REČI: Šutanovac nije došao, tužilac traži 10 meseci zatvora

Košarka
14:07h

Voditelju i glumcu Milanu Kaliniću završeno je suđenje zbog incidenta u hali "Pionir" 6. aprila 2019. godine uoči početka košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana, a konačna presuda biće doneta 6. aprila.

Danas su u Višem sudu u Beogradu saslušani svedoci odbrane Jug Radivojević i Živorad Anđelković koji su izneli svoju verziju događaja, a potom su završne reči imali odbrana i tužilac.

Reditelj Jug Radivojević je pred sudom izjavio da nije video da je Milan Kalinić udario oštećenog Dalibora Krkovića. Radivojević je takođe objasnio da u "Pioniru" postoji crveni dvosed namenjen VIP ličnostima, da njih dvojica imaju godišnje karte, kao i mesto na stolici ispod koša. 

U trenutku kada se dogodio incident Milan je davao izjavu za jednu televiziju, kada je video da je jedan mladić seo na dvosed namenjen poznatima. Tada je došao Marko Pavlović (koji je obavljao funkciju PR za tu utakmicu) kada ga je taj isti mladić udario glavom, nakon čega je Marko krenuo da pada na leđa a mladić (Dalibor Krković) nastavio pesnicama ka njemu.

U sledećem momentu Milan Kalinić je Dalibora uhvatio za revere u nameri da spreči dalju tuču, a potom je došlo obezbeđenje i policija koji su ih sve razdvojili. Drugi svedok odbrane Živorad Anđelković takođe je izjavio pred sudom da nije video kako Milan Kalinić udara oštećenog Dalibora Krkovića.

Milan Kalinic, suđenje
foto: Nikola Anđić

Tužilac je u svom završnom obraćanju tražio zatvor od 10 meseci, novčanu kaznu od 100.000 dinara i zabranu prisustva sportskim takmičenjma u trajanju od godinu dana.

Završna reč odbrane je glasila da nije dokazano da je Milan Kalinić kriv za delo koje mu se stavlja na teret, kao i da ni jedan od svedoka nije video kako optuženi Kalinić udara Dalibora Krkovića, osim što je evidentno da je Kalinić bio prisutan i to samo u nameri da spreči dalji incident. Svi dokazi koji su izvedeni ukazuju na to da Kalinić nije kriv i da ne treba da odgovra za delo koje mu se stavlja na teret.

Milan Kalinic, suđenje
foto: Nikola Anđić

Milan Kalinić je u svoju odbranu u završnoj reči kazao kako je video da oštećeni (Dalibor Krković) napada njegovog prijtelja Marka i da se u ceo incident uključio iz najmoralnijih i ljudskih pobuda da zaštiti svog druga. Takođe, naveo je da se do trenutka incidenta šalio i davao izjave, a potom je citirao Đorđa Balaševića: 

"Verujem, cenjeni sude, da dobro poznaješ ljude, vi barem imate posla, jer ćud je ćud a sud je sud. Verujem, cenjena glavo, da si i učio pravo, da svakom sudiš pošteno...", izrecitovao je Kalinić. 

Takođe, odbrana je odustala od trećeg svedoka Dragana Šutanovca, te se zbog toga on nije pojavio na današnjem suđenju.

(Kurir sport/Jelena Rafailović)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...