PARTIZAN DOČEKUJE KRKU Matović: Da im odgovorimo muškom igrom!
Foto: Starsport©

ABA LIGA

PARTIZAN DOČEKUJE KRKU Matović: Da im odgovorimo muškom igrom!

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Krke biti izuzetno zahtevna i dodao da će njegova ekipa morati da odgovori slovenačkoj "muškom igrom".

"Moramo prvo da odgovorimo na identičan 'spejsing' koji oni imaju, nešto slično Megi, gde visoki igrači uzimaju puno šuteva za tri poena, gde imaju spolja šutere koji šire teren i par igrača koji su odlični u prodorima", rekao je Matović za klupski sajt.

"Biće izuzetno zahtevna utakmica. Ono što se od nas očekuje je da ponovo odgovorimo muškom igrom, da iskontrolišemo njihove šuteve, s druge strane da ih nadtrčimo i pokušamo da pobedimo", dodao je on.

Košarkaši Partizana dočekuju sutra ekipu Krke u utakmici 24. kola ABA lige.

Partizan je sedmi na tabeli regionalnog takmičenja sa devet pobeda i 13 poraza, dok je tim iz Novog Mesta na 13. poziciji sa skorom 7/14.

Partizanov centar Erik Mika rekao je da očekuje čvrstu igru Krke.

"Trener nam je baš govorio o tome da oni imaju svoj dosta jedinstven stil igre i dobro ga se drže. Poznaju našu igru, tako da očekujem jaku borbu. Pripremićemo se psihički i fizički da bismo im parirali energetski i zaustavili taj njihov jedinstveni način igre", rekao je Mika.

Utakmica Partizan - Krka biće odigrana sutra od 21.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track