PARTIZAN PRVI PUT OVE SEZONE VEZAO TRI POBEDE: Crno-beli se revanširali Krki
Foto: @starsport

ABA LIGA

PARTIZAN PRVI PUT OVE SEZONE VEZAO TRI POBEDE: Crno-beli se revanširali Krki

Košarka -

Košarkaši Partizana savladali su Krku u Beogradu rezultatom 91:67 (16:11, 25:22, 31:20, 19:14) u okviru 24. kola ABA lige.

Partizan je prvi put ove sezone vezao tri pobede.

Crno-beli su se tako revanširali slovenačkoj ekipi za poraz u prvom delu sezone.

Partizan je upisao desetu pobedu, čime je učvrstio sedmu poziciju. Krka je ostala na sedam pobeda, a sa 15. porazom vodiće grčevitu borbu da izbegne 13. mesto i baraž. Sedam poraza imaju Borac i Cibona, a jednu pobedu više Zadar, Split i FMP.

U timu Partizana najefikasniji su bili Tomas sa 17 poena, Perkins sa 13, Jaramaz sa 12, Janković i Trifunović sa po 11 poena. U timu Krke Škifić i Kemfor su postigli po 13 poena.

Partizan je slobodan u 25. kolu, a naredni meč igra protiv Splita na svom parketu 18. aprila. Krka u narednom kolu dočekuje Budućnost.

Partizan, Krka, Uroš Trifunović
foto: @starsport

TOK MEČA

4. ČETVRTINA

Trifunović je zatvorio treću četvrtinu trojkom, a na isti način je otvorio četvrtu za 75:53.

Partizan je nastavio trend iz treće četvrtine, raspucan u napadu, uz dobru odbranu diže rezultat iz minuta u minut.

Partizan, Krka
foto: @starsport

3. ČETVRTINA - 31:20

"Rat" trojkama na startu treće četvrtine. Doduše, Partizan ih ima samo dve, obe je postigao Jaramaz, dok je Krka postigla već devet trojki. Ipak, Partizan ima dvocifrenu prednost - 50:38 u 22. minutu.

Jaramaz se razigrao, pogodio nekoliko poena, a sjajnom asistencijom za Jankovića koji je zakucao Partizan je otišao na 14 poena viška - 52:38 i 23. minutu. Sa 12 poena Jaramaz je najefikasniji do sada, a ima i četiri asistencije.

Krka svoju igru uglavnom bazira na šutu za tri poena, do 25. minuta je postigla deset trojki iz 19 pokušaja.

Trojka Perkinsa i nekoliko dobrih poteza Mozlija i Tomasa doprineli su da Partizan u drugoj polovini trećeg perioda pravi odlučujuću razliku - 65:48 u 28. minutu.

Trifunović pogađa novu trojku za 69:48 u 29. minutu. Prednost Partizana konstantno raste.

Sjajnu četvrtinu Partizan zatvara trojkom Trifunovića za 72:53 na isteku četvrtine.

Partizan, Krka
foto: @starsport

2. ČETVRTINA - 25:22

Krka je u prvoj utakmici savladala Partizan ubitačnim šutem za tri poena, a sada su gosti počeli da pogađaju pa su u 13. minutu sa dve vezane trojke Kenfora stigli do izjednačenja 21:21.

Dve dobre odbrane Partizana i dva laka koša za crno-bele sredinom četvrtine su donela domaćinu vođstvo 25:21.

Krka je do isteka druge četvrtine pogodila čak osam trojki, od toga sedam u drugoj četvrtini. Ipak, Partizan je uglavnom u reketu uspevao da stigne do poena. Ima 12 pogođenih dvojki i samo jednu trojku za prednost 41:33 na poluvremenu.

Partizan, Krka
foto: @starsport

1. ČETVRTINA - 16:11

Crno-beli su otvorili utakmicu sa 8:0. Gosti su prve poene postigli u šestom minutu utakmice.

Partizan je Perkinsovim poenima u 9. minutu poveo sa deset poena razlike 16:6, međutim Lapornik je vezao pet poena i prepolovio zaostatak svoje ekipe do isteka prve četvrtine.

Partizan, Krka
foto: @starsport

Crno-beli u narednu utakmicu ulaze raspoloženi posle trijumfa nad Megom i spremni da timu iz Novog Mesta naplate sve stare dugove.

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović rekao je da će predstojeća utakmica protiv Krke biti izuzetno zahtevna i dodao da će njegova ekipa morati da odgovori slovenačkoj "muškom igrom".

"Moramo prvo da odgovorimo na identičan 'spejsing' koji oni imaju, nešto slično Megi, gde visoki igrači uzimaju puno šuteva za tri poena, gde imaju spolja šutere koji šire teren i par igrača koji su odlični u prodorima", rekao je Matović.

"Biće izuzetno zahtevna utakmica. Ono što se od nas očekuje je da ponovo odgovorimo muškom igrom, da iskontrolišemo njihove šuteve, s druge strane da ih nadtrčimo i pokušamo da pobedimo", dodao je on.

KK Partizan
foto: Starsport©

Partizan je sedmi na tabeli regionalnog takmičenja sa devet pobeda i 13 poraza, dok je tim iz Novog Mesta na 13. poziciji sa skorom 7/14.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track