PEŠIĆ JE DOVEO TRINKIJERIJA! Predsednik Bajerna nakon ISTORIJSKOG uspeha objasnio dokle će Italijan biti na klupi Bavaraca!
Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

pravi potez

PEŠIĆ JE DOVEO TRINKIJERIJA! Predsednik Bajerna nakon ISTORIJSKOG uspeha objasnio dokle će Italijan biti na klupi Bavaraca!

Košarka -

Bajern Minhen u košarci nema ni izbliza tradiciju kao u fudbalu gde predstavlja jedan od najvećih i najtrofejnih klubova sveta.

Ipak ovaj klub dolaskom Andree Trinkijerija polako ali sigurno grabi ka mestu među odabranima.

Bavarci su, predvođeni sa klupe italijanskimstručnjakom, stigli do istorijskog plasmana u plej-of ove sezone, ostavivši iza sebe velikane kakvi su Real, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Žalgiris.

Kako je došlo do saradnje objasnio je Predsednik Bajerna Herbert Hajner

Marko Pešić
foto: Profimedia

"Prošlog leta su Marko Pešić i Danijele Bajezi analizirali šta treba da poboljšamo i da uradimo drugačije. Složili smo se da želimo tim da učinimo atraktivnijim, atletskijim i agresivnijim. Njima je bio potreban odgovarajući glavni trener. Odabrali smo Andreu između nekoliko kandidata. Danas možemo da priznamo da smo imali sreće što smo napravili apsolutno pravi izbor. Mnoge utakmice smo dobijali u trećoj i četvrtoj četvrtini. Protiv Žalgirisa smo obezbedili trijumf u poslednjim sekundama. Karakter trenera koji je uklopljen u ovaj tim je idealan za Bajern"

Bavarci ne kriju da žele da produže saradnju sa temperamentnim Italijanom.

"Obe strane su se tokom prošlog leta dogovorile da se prvo fokusiraju na ovu sezonu. Posledica toga je da smo na dobrom putu. Posebno nam se sviđa njegov detaljan i strastven rad. Kroz naše razgovore sam stekao utisak da mu se u Minhenu dopada. Mislim da nismo jedina strana koja želi da razgovara o nastavku zajedničkog rada po završetku sezone", rekao je prvi čovek Bajerna.

Srazmerno uspehu, rastu i apetiti Bajerna.

" U plej-ofu može svašta da se dogodi. Verujem da je ovaj tim sposoban da pobedi u bilo kojoj utakmici. Ali čak i ako ne budemo uspešni u četvrtfinalu, ovaj tim može da bude izuzetno ponosan na dostignuća ove sezone. Niko to ne može da mu oduzme", zaključio je Hajner

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track